Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7346189 www.bgdnes.bg

Боинг приземи всички самолети от модела 737 MAКС

Boeing разпореди спиране на полетите с всичките си 371 самолета от модела 737 МАКС, предадоха световните медии. Причината е нови разкрития около самолетната катастрофа в Етиопия. Забраната важи за всички машини от този тип, произведени до този момент, информира economic.bg.

Авиационните инспектори решиха временно да забранят полетите на Boeing 737 МАКС след анализ на сателитни данни от мястото на катастрофата. Това е вторият инцидент за последните 5 месеца, а паралелите между двата случая дават ясен знак за съществуването на проблем, се казва в становището на комисията, наложила забраната.

Реклама

Очаква се черните кутии на самолета да бъдат изпратени във Франция за анализ. Междувременно Boeing разпространи допълнителни инструкции какви действия да се предприемат ако данните от сензорите на системата за ъгъла на атака са грешни.

При катастрофата в Адис Абеба загинаха 157 души. Това е вторият фатален инцидент с МАКС 8 за пет месеца, след като самолет се разби над Индонезия през октомври, убивайки 189 човека.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама