Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7348963 www.bgdnes.bg

Амебата облажил от жриците на Чолата

Промоутърът Иван Несторов-Амебата е ползвал услугите на проститутки на сводника Росен Чолов-Чолата! Това става ясно от мотивите към присъдата, с която преди два месеца съдия Андон Миталов осъди Чолата и студентката Полина Иванова. Двамата получиха по три години условно с 5-годишен изпитателен срок за това, че са се сговорили през 2014 г. да действат като престъпна група за набиране на момичета за платен секс.

Амебата потърсил ласки в началото на октомври 2014 г. Полина му уредила проститутка, на която обяснила, че отива на адрес в кв. "Иван Вазов" при шефа на "Мюзик рекърдс". След справка красавицата установила, че това е Иван Несторов-Амебата, пише в съдебните мотиви. Студентката-маман също била пред кооперацията. Щом известният клиент се качил в апартамента с труженичката, маман си тръгнала. За услугата Амебата платил 500 лева.

Реклама

Сутеньорът Чолата е погнат още през ноември 2012 г. като шеф на банда, занимаваща се с платена любов. Законови промени го вадят от килията след 8-месечен престой. През август 2013 г. Чолов решава да продължи да се занимава със същата дейност. Докато е зад решетките, разбира, че и Полина печели от търговия с плът. Няколко месеца по-късно двамата се разбират да работят заедно. Полина трябвало да набира момичетата, а Росен да осигурява платежоспособни клиенти от страната и чужбина, тъй като имал контакти.

Кристин Попова, Натали Трифонова, Александра Димитрова, Мирела Ангелова, Бриджит Андреева, Яна Колева, Боряна Лекова, Венета Трендфилова и Радостина Христова се съгласяват да работят за тях. Бриджит е участничка в „Мис Силикон“ и носителка на титлата „Бест Еротик модел“ за 2014 г. Александра попада в схемата след запознанство с Полина в офис на известен журналист. Двете ходят няколко пъти до град Гевгелия в Македония, за да обслужват клиенти.

Кристин търсела работа в сайт за обяви и забелязва анонс за хостеси. Така се запознава с бившия музикален продуцент на чалга звезди и моден бос Галин Бръмчийски. Той се явява на заседание с бастун, след като е обявен за издирване в Германия. Обяснява на магистратите, че е закъсал със здравето и трябва да се оперира.

В делото Бръмчийски фигурира като продуцент, който давал данните на неуспели кандидатки за конкурси на Полина и Чолов. Двамата с Чолата дори коментират бизнес с плът в Германия, където проституцията била легална, т.нар. момичета в сауна.

Бръмчийски запознава Катрин с Полина на конкурс за модели. Студентката-маман се хвали с хубава кола и пари. Обещава на хубавицата да печели по 400 кинта, ако спи със заможни господа. Катрин се колебае дали да продава тялото си, затова й е насрочена среща с Чолата. В кафе "Момо" до НДК той й обяснява, че е "двигателят, който движи колата", а Полина организира срещите.

Пеперудките имали различни премеждия, докато изпълнявали сеансите. "Клиентът искаше да му правя сви*ка без презерватив и аз отказах", ожалва се една от проститутките. "Много хубави хора, много хубави пари", офертира Полина момичетата. Оказало се, че те трябва да обслужат китаец в хотел до Руската църква в София. За сеанса чужденецът вади 1000 лева.

Реклама

В друг случай труженичка е изпратена да обслужи трима загорели господа в столичния кв. "Гео Милев". Момичето се плаши да не й се случи нещо лошо и отказва. "Трябва да слушате, Полина ще ви бъде като майка", разправял Чолата.

Всички тези момичета били наивни и сякаш готови да го направят, защото ги убеждавали колко е приятно това, че ще имат пари, че ще бъдат задоволени. За целта са използвани най-различни прийоми за манипулиране, сочат разследващите. Най-често е обяснявано, че това, което правят, не е нито неморално, нито срамно.

На Венета Чолов обещава да стане бизнес дама. Той дори й предложил да я направи Мис България, стига да изкарва пари срещу секс след конкурса. Отначало тя се съгласява, но после отказва. "Ние получаваме по 500 лв., има и момичета на 400 лв., а остатъкът до пълната сума се разпределя 30% за Полина и 70% за Росен Чолов като шеф", признават момичетата. Пред съда те са категорични, че никой не ги е насилвал и че са правили секс по свое желание. Сред клиентите им били гърци, турски бизнесмени, хървати и испанци.

Имало и добри оферти - сеанси в Милано, Мадрид или Монте Карло, придружени с обиколки по магазините. Няколко от момичетата са викани в спа-комплекс в германския град Моерс, държан от холандец. Друг път се случвало да се пътува до селска къща в полето край Благоевград. Воаяж на няколко девойки до Карлово се осуетява. Щом стигат до мястото, няколко мъже им обясняват, че клиентът, когото трябвало да задоволят, е починал.

На едно от момичетата, което тъкмо се съгласило да проституира, се паднал доста възрастен клиент. Девойката преживяла шок, но все пак ощастливила господина. След това поискала по-млади мъже. При друг случай пеперудка правила тройка с маман Полина и турчин в пловдивски хотел.

Защитата твърди, че не Полина е звъняла на момичетата, а те са я търсили, за да намира клиенти и да взимат пари. Адвокатите смятат, че труженичките са притискани от полицията, за да натопят Полина като маман. Юристите оспорват и СРС-тата по делото, като считат, че разрешението за тях е издадено от некомпетентен орган - вместо от спецсъда от тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева.

Промоутърът: Вероятно чужда звезда е ползвала момиче

От 2014 г. е минало толкова време, че е нормално да не помня за какво става дума, коментира пред "България Днес" промоутърът Иван Несторов-Амебата.

"Аз момиче не съм си поръчвал, но и не виждам някакъв проблем да си вземеш проститутка. Тази професия съществува повече от 2000 г. Може някоя от звездите, които ни гостуват, да е имал нужда от ласки и да са ползвали моето име", коментира развеселено Амебата.

Реклама
Реклама
Реклама