Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7350203 www.bgdnes.bg

Двама полицаи успели да спрат терориста от Крайстчърч да убие повече хора (Снимки, видео)

Кръвопропролитната стрелба в новозеландския град Крайстчърч е била спряна само благодарение на намесата на двама полицаи от съседно селище половин час след смъртоносните атаки. Това заявиха днес новозеландските власти, изразявайки благодарност към двама за тяхната смелост, предаде Франс прес.

Премиерът г-жа Джасинда Ардърн подчерта, че австралиецът Брентън Тарант вероятно е щял да убие повече хора, ако двамата полицаи не са се намесили , предава БТА.

Реклама

При атаките срещу две джамии в новозеландския град загинаха 49 души.

Стрелецът се движел с кола, в която е имало още огнестрелни оръжия, използвани от него. Изяснено е, че той е имал намерение да продължи нападението си, заяви Ардърн пред журналисти в Крайстчърч.

На видео, заснето от преминаващ автомобил по пътя, където нападателят е бил арестуван, може да се види колата на стрелеца, засечена от полицейска кола и спряла срещу тротоара, след като се е сблъскала с патрулката.

За всеки, който е видял тези картини, е ясно, че Нова Зеландия за тях е приоритет, допълни премиерката, имайки предвид двата полицаи. "Аз съм изключително горда със стореното от тях", каза още Ардърн.

Нова Зеландия е сред страните, в които полицаите не носят оръжия в нормално време, но при специални обстоятелства могат да бъдат изпратени въоръжени агенти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама