Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7351074 www.bgdnes.bg

120 милиона евро вади "Барса" за Гризман

Антоан Гризман отново е трансферна цел номер 1 на "Барселона". Ръководството на каталунците ще направи всичко по силите си да изкуши звездата на "Атлетико" (Мадрид). Испанският шампион е готов да плати откупната клауза, която до юни месец е в размер на 120 милиона евро. Това твърди авторитетното френско издание "Екип".

Според информацията, световният шампион с Франция размишлява върху бъдещето си след елиминацията на "дюшекчиите" в Шампионската лига. Нападателят поднови договора си с мадридчани до юни 2023 година с амбицията да се превърне в лидера на амбициозния проект на Диего Симеоне. След отпадането от турнира на богатите още на осминафиналите голмайсторът е доста разочарован. Освен това "Атлетико" загуби гостуването си на "Атлетик" (Билбао) от Примера в събота вечер. Така тимът почти загуби шансове да се бори за титлата в Испания, където изостава сериозно от лидера "Барса".
Каталунците искаха да подпишат с Гризман още през 2018 година. Тогава обаче той предпочете да остане в състава от "Уанда Метрополитано", с който спечели турнира Лига Европа. След това Гризи ликува и със Суперкупата на Европа.
Освобождаващата клауза на Гризман ще стане в размер от 200 милиона евро след юни това лято. 27-годишният Гризман е част от "Атлетико" от сезон 2014/15, когато дойде от състава на "Реал Сосиедад". През настоящата кампания в Ла Лига французинът е взел участие във всички 28 мача на "дюшекчиите", като е отбелязал 12 попадения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама