Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7351456 www.bgdnes.bg

Румяна, майка на 3 деца: Оцеляваме с 200 лв., шия им дрехите сама

Дължи 4 бона за осигуровки, засадила е градина, вари си лютеница

"Оцеляваме с 200 лв. на месец. Принудена съм да шия дрехите на децата си сама, а храната си получавам от домашната градина, защото трудно можем да си купим." Това изповяда пред "България Днес" Румяна Косева.

Животът на 36-годишната майка на 3 деца от разградското село Гецово е осеян с препятствия и трудности, които започват още докато е на 10 г.

Реклама

Тогава майка й изоставя баща й, за да живее с друг мъж, а Румяна е принудена да започне да се грижи сама за домакинството. Няколко години по-късно единственият й останал родител умира в ръцете й.

Днес жената едва оцелява с 200 лв. на месец и трудно свързва двата края. Причината са над 4000 лв. неплатени осигуровки, които и до днес не може да покрие.

В опит да погаси дълга Румяна, която цял живот е била шивачка, отваря собствено шивашко ателие. "Мислех, че ще успея да покрия тези 4000 лв., а аз задлъжнях повече", каза майката пред "България Днес".

Въпреки че винаги има работа в ателието, печалбите не са достатъчни и не могат да осигурят бъдеще за семейството.

"Едно от децата искаше анцуг за Коледа и аз нямаше как да отделя пари и му уших. Храна гледам да набавя от градината, която съм засадила", казва Румяна.

Като начин да се справя с недоимъка преди години 36-годишната майка започва да произвежда сама плюшени играчки, които продава на местния пазар.

Реклама

Жената има 2 деца от първия си брак с македонец и едно дете от сегашния мъж до нея. За нещастие съпругът й от Македония й обръща гръб, а тя е принудена сама да отглежда децата.

"Избягах в Македония, за да търся по-добро бъдеще, и така се запознах с мъжа на двете ми деца. За жалост той се пропи, аз се върнах в България. Не търси децата, дори роднините от негова страна не ги търсят", връща лентата самотната родителка. Днес тя живее на семейни начела с втория си мъж, от когото има 1 дете. Въпреки това трудно се справя с живота, а ежедневието й се превръща в борба за оцеляване.

Ако искате да помогнете на семейството, може да го направите по следния начин:

Румяна Косева

Unicredit Bulbank

Iban : BG24UNCR70001520958862

Bic UNCRBGSF

Реклама
Реклама
Реклама