Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7353854 www.bgdnes.bg

Мутафчиев става Кръстник на БГ мафията

Блатечки и Донков гасят пожари в Пловдив

Христо Мутафчиев ще стане Кръстник на БГ мафията в нов сериал, чийто снимки започнаха преди дни. Освен него в главните роли зрителите ще се насладят и на играта на Деян Донков, Александър Сано и Асен Блатечки. Лентата носи името „Ягодова луна“ и трябваше да бъде заснета още миналата година със средствата, отпуснати от община Пловдив. Идеята бе с романтично-героичната пожарникарска драма градът да се рекламира като Европейска столица на културата и като предпочитано място за живеене. Средствата по заснемането - 480 000 лева, бяха заложени в бюджета на най-мащабната културна инициатива в България през 2019 г. , но заради забавяне на продуцентите филмът нямаше да влезе в срок и финансирането бе прекратено.

Сериалът разказва историята на млад пожарникар, който въпреки трудностите не се отказва от своя професионален избор да защитава обществото. Той ще разбере истината за опетненото име на баща си и ще го оневини. Съдбата ще накаже виновниците. На фона на пожари, интриги, смърт и насилие ще се разгърне и една красива любов. „Ягодова луна“ има амбиция да изпревари по рейтинг един от най-успешните родни сериали „Под прикритие“. Кримката на БНТ се радва на огромен успех в съседна Турция, където до този момент е гледана от над 1 000 000 зрители. В същото време от нашата съседка преговарят с продуцентите за създаване на копродукция при заснемането на „Ягодова луна“, която да бъде излъчена и в двете държави.

Според неофициална информация филмът ще е в два сезона по 12 епизода. Основната локация на снимките е Пловдив - Капана, Пловдивският университет, Тютюневият град, Драматичният театър, Гребната база, Античният театър, Римският стадион, Филипополската базилика, Градската градина, Гребната база, Археологическият музей. Сред актьорския състав са още Димо Алексиев, Христо Шопов, Михаил Билалов, Стефака Янорова, Светлана Атанасова, Рени Врангова, Станислав Яневски, Юлиан Костов и дори бившият футболист Ваня Джаферович и певицата Тита.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама