Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7355009 www.bgdnes.bg

Ученички въртят кючеци в час

В столична гимназия 

Учителки пляскат на малките танцьорки 

Кючеци въртят ученички в класната стая!

Това стана ясно от разпространено в социалните мрежи видео, заснето в столичната профилирана езикова гимназия "Св. Методий".

На кадрите се вижда как осмокласнички кършат тела пред бялата дъска, едно от момичетата дори се качва върху чин, за да играе, а цялата трагикомична сцена се разиграва пред погледите на учителки. Преподавателките дори пляскат на възпитаничките си, макар поведението им да не е подходящо за учебно заведение. По неофициална информация видеото е заснето в края на миналия месец, но едва сега придобива публичност, което разгоря полемика защо е допуснато подобно поведение в класна стая.

Реклама

"Провела съм разговори с двете учителки, които са били в класната стая. Поискала съм писмени обяснения. От тях става ясно, че клипът е заснет в последната минута от часа. Една от преподавателките ми каза, че ученици са я помолили в края на часа да пуснат музика по повод рожден ден. Самият танц е бил в междучасието", коментира директорката Таня Трапова.

При опит на "България Днес" да получи информация дали учителките ще понесат наказание, тя отговори, че не иска да коментира, и разговорът приключи. Но признава, че случилото се е недопустимо.

Родители на деца разказаха, че са разтревожени от дисциплината в класните стаи и искат да преместят децата си в друго училище.

"Аз и други родители решихме, че трябва да реагираме. Децата ни споделяха, че в училището периодично не се провеждат учебни занимания. Учениците често гледат филми, които нямат връзка с учебния материал. Моето дете бива набедено, че е направило съответния клип с ученичките, които танцуват кючек. Адмирирам автора на видеото, но това не е детето ми", разказа в телевизионен ефир Даниела Капиева, майка на едно от децата.

"Предстои проверка по случая. Независимо дали в междучасие, или в час - това не е нормално“, заяви експертът от Регионалното управление по образование Георги Пашов.

Кършат се от години

Кючекчийските изпълнения в класните стая не са ново явление. Още преди пет години ученичка беше заснета да танцува върху чина на фона на чалга песен. Във видеото се чува не само музиката, но и одобрителните възгласи на нейна приятелка.

През 2016 година се появи и друг клип, на който невръстно момиче танцува пред черната дъска. Тя отново заложи на кючека, който вероятно е най-популярният танц в ученическите среди.

Реклама
Реклама
Реклама