Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7355041 www.bgdnes.bg

Половин милион долара за български геймъри

Отборът ни е световен шампион по електронни игри

Искахме само да се наспим хубаво преди финала, смее се капитанът Камен

България над всичко!

Така избухва броени минути преди да грабне със съотборниците си златната купа и наградата от 500 000 долара Камен Костадинов. Геймърът, капитан на отбора на България "Уиндиго гейминг", превърна страната ни в звезда на електронните игри за една нощ в Шанхай.

Петте момчета - капитанът Камен "Bubble" Костадинов, Георги "ShiPZ" Григоров, Янко Панов "blocker" и Валентин Василев "poizon", станаха световни шампиони на световното по електронни спортове, провел се в Китай от 11 до 17 март.

Реклама

"Едно добро наспиване преди решаващия мач, това е, от което имахме нужда", казва Камен, който гордо позира с чека за половин милион долара и златния медал.

С награден фонд 890 000 долара, турнирът в Китай започва с неособено високи залози за българския тим. Мениджърът на българите Максим Беднарский вече се е разделил със скандал с един от нашите геймъри - Тео "Spellan" Николов, преди решаващ турнир в Милано, и търси упорито нов играч за тима, собственост на украинеца Артур Йермолайев. Успява. В отбора има само българи.

Човекът е намерен и нашите грабват първото място в най-престижното гейм състезание на планетата. С легендарната игра "Контър Страйк", любима на почти всички българи, докосвали се някога до компютър. Нашите момчета вдигат купата и позират с чека за стотици хиляди долари.

"Трудно ни е още да повярваме, че сме шампиони. Беше невероятно приключение, а финалната битка беше много добра! Имаме само няколко дни почивка, преди да започнем подготовката за турнира в Германия, който е на 30 март", разказа след финала Камен.

Момчетата се смеят, че са помогнали и на много сънародници да изкарат по някой лев от състезанието. Из геймърските среди залозите са били разгорещени, като повечето нашенци заложили по около 50 лв. за Камен и компания и след победата прибрали около 500 лева печалба, установи проверка на "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама