Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7355075 www.bgdnes.bg

Президентът влюбен като ученик в жена си

Неочаквано слаб филм показа обичаният актьор

Радеви се държат за ръце на премиерата на Камен Донев

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава се държаха влюбено за ръце на премиерата на филма на Камен Донев "Уют", чиято премиера се излъчи вчера на голям екран пред отбрана публика.

В черно и бяло, първата ни двойка пристигна с широки усмивки и в добро настроение. Лично ги посрещна актьорът, разговаря половин час с тях и им предложи чаша вино. След това Румен и Деси чинно изчакаха реда си за влизане в залата.

Реклама

Семейство Радеви от години са фенове на творчеството на Донев. Те не пропускат изявите му както в "Арена Армеец", така и спектаклите му по театрите. За съжаление публиката бе изключително разочарована от режисьорския талант на актьора.

Филмът "Уют" събира в едно три пиеси на Донев и е доста дълъг, а на места ненужно протяжен. Ясно си личи, когато започва едната пиеса и свършва другата, вместо те да са органично преплетени в сценария, дело на Донев и Борис Радев. Актьорът е заложил на сигурно, като е вкарал много народни песни и свирни, любими на публиката му, но от това губи действието във филма. Хуморът е твърде елементарен за една истинска киносатира, но публиката искрено се забавляваше на старите и повърхностни смешки като падането на пияница или спъването в краката на съседа по маса.

Странно защо за журналистите, уж поканени предварително специално от разпространителите, не се намери място в залата и те трябваше да си купят билет за друга зала, за да гледат разочароващия филм. Зрителите така и така бяха твърде малко и щяха да се съберат само в едно помещение.

От забележителните актьори, с които иначе бъка действието във филма "Уют", почти всички се появиха на премиерата. Единствен пропуск направи изпълнителят на една от главните роли Захари Бахаров. Той не дойде на премиерата, тъй като изпуснал полет в Германия, обясниха организаторите.

Сред звездите липсваше и Аня Пенчева, която има малка, но доста запомняща се роля. На събитието дойдоха Стефка Янорова със съпруга си д-р Петър Трендафилов, Бойка Велкова, Николай Сотиров, Ани Пападопулу, Албена Колева.

Донев специално благодари на оператора на "Уют" Гео Иванов, но очевидно не е видял как работят колегите му в други филми, па макар и за телевизия, като "Дяволското гърло" и "Денят на бащата". Попадение на Донев е актьорският състав, който се раздава максимално във филма, макар че на места е ненужно патетичен.

Актьорът е подготвял лентата цели две години, затова буди недоумение защо не е отделил повече време за монтажа, който да прикрие недостатъците на филма, но очевидно е преценил, че крайният резултат ще задоволи неговите почитатели. Те дълго се смееха на скечовете му и със сигурност ще напълнят киносалоните, за да видят дебюта на любимеца си, но киноманите определено очакваха повече от Камен Донев.

Реклама
Реклама
Реклама