Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7355893 www.bgdnes.bg

Гадните рекетьори заплашват деца в Плевен: Ще изкарам червата на майката ти!

Ученици бягат в чужбина от бандата на Гуни, за да се спасят от терор и бой

"Ще ти спя във входа, ще изкарам на майка ти червата." Така четирима цигани рекетьори от Плевен заплашват ученици, които системно изнудват с бой за пари.

Бандитите бяха арестувани, след като двама родители се осмелиха да съобщят публично за терора, на който са подлагани техните деца. Майки и татковци на ученици от Плевен остават като гръмнати, след като разбират за тормоза и рекета над децата им, някои от които повече от година са крили на какво са подлагани от циганската банда на Васката, Баската, Чочо и Гуни. Беззащитните деца са рекетирани с такса "спокойствие", бити, заплашвани с оръжие, замъквани на безлюдни места и малтретирани. Изнудваните хлапета давали различни суми на бандитите. Един от бащите установил, че синът му е мълчал близо две години за издевателствата и е дал около 2 хил. лв. на циганите. Под страх от отмъщение родителите действат дискретно при подготовка на сигналите до полицията, които подават заедно в един и същи ден. Следва арест и обвинения за циганската банда. Откакто апашите са в килия, на бял свят започнаха да излизат подробности за престъпните набези на мургавите насилници.

Реклама

"Всички живеят под някакъв страшен страх. Те ни заплашват с оръжие и с побоища", споделя една от майките на изнудвано дете. Друга - Стелияна Станкова, споделя, че нейната 15-годишна дъщеря е била обект на сексуални нападки.

"В момента тя е уж малко по-спокойна, но непрекъснато е с деца около нея. Където и да отиде, все някой идва да я изпраща, посреща. Все едно сме си наели бодигард", разказва Станкова пред Нова телевизия. Тя допълва, че един от циганите удрял детето й в ребрата. "Така, както бие полицията, за да не остават белези", съскал престъпникът срещу беззащитното момиче. Майката е потърсена и от други родители на изнудвани деца. Сред тях са и пострадали семейства, които заради издевателствата над децата им са напуснали Плевен. Има и случаи, в които измъчените хора са се спасили, като са заминали за чужбина. Две деца са изведени в Испания, а друго - в Англия.

На бял свят излиза и случай, при който тормозът над 13-годишно момче е продължил повече от шест години. Когато става на 19, той напуска Плевен, а по-късно заминава за чужбина. Жалби за насилието над тийнейджъра са пуснати в полицията, но те са останали без резултат, разказа баща на рекетиран с бой ученик. Притеснените майки и татковци на малтретирани плевенски ученици призовават с тях да се свържат и други родители на пострадали деца.

"Нека родителите, които таят страх, да излязат на свело. Не може цял град да е тормозен от група цигани и никой да не може да направи нищо. Това положение не може да продължава", категорични са семействата на тормозените ученици. Те са решени да се борят до край за сигурността и спокойствието на децата си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама