Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7356114 www.bgdnes.bg

Водещата Петя Дикова: Питаха ме: Луда ли съм да раждам?

С Илиян крихме до последно за бебето

"22-ма души преброих, които ме попитаха: Ти луда ли си да родиш? Това бяха популярни хора, колеги, защото явно професията телевизионер е много примамлива в тая държава. Щяла съм да загубя мястото си едва ли не, ще сляза от трона. Истината е, че след 20 години в телевизията, рейтинги, предавания най-сетне се влюбих в Илиян и всичко се преобърна - забременях. До последно и двамата крихме за щастливото събитие."

С тази лична история, разказана от популярната тв водеща Петя Дикова, започна дискусията на Национална кауза (ДНК), под мотото "Защо е важна демографията" - естествено продължение на кампанията "Направи го за България".

Реклама

"Защо го казвам това сега пред вас - продължи красиво бременеещата Петя. - Защото искам да споделя страховете на много други жени, които минават през тези въпроси като мен - дали ще се справя, дали ме е страх, дали знам какво се случва с хормоните ми, дали чисто финансово ще е наред всичко, макар моят приятел да смята, че деца се гледат с любов, а не толкова с пари. И мен ме занимават всички тези въпроси, няма да крия това", сподели още Петя Дикова.

Според нея в цял свят жените още от училище провеждат превенции за предотвратяване на болести, които могат да доведат до трудно забременяване. "А у нас има недостиг на информация. Затова се включих в кампания за разясняване на намаляването на яйчниковия резерв, както и за фактори, които водят до него. Над 250 000 двойки в момента в България имат репродуктивни проблеми. Това е към половин милион души. Затова съм тук, за да говорим за това", сподели още журналистката.

"Когато тръгна предаването ми, мислех, че няма да съм по-доволна в живота си. Е, сега е различно - бременността е най-щастливото събитие в живота ми", каза Петя.

В разговора присъстваха още Андрей Арнаудов, Владо Николов, Владимир Давчев, доц. Бърдаров, както и представители на бизнеса, обществения и културен живот у нас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама