Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7357604 www.bgdnes.bg

Алекс Адровер от „Шест сестри“: Влюбен съм в колежка от „Грозната Бети“

Предложих й брак под водата

Харизматичният и изключително привлекателен испански актьор Алекс Адровер, подобно на екранния герой от „Шест сестри“ Салвадор Монтанер, със завидна лекота покорява сърцата на нежната част от аудиторията. Роден на 25 април 1979 г. в Палма де Майорка, Алекс притежава непокорен дух и още от малък се занимава активно със спорт. Детската му мечта е да бъде професионален катерач подобно на своя дядо, който е сред мъжете, покорили Еверест. Страх от височини, който обаче развива, става причина да се откаже от копнежа си.

Когато навършва 12 години, Алекс е с наднормено тегло, но именно тогава открива любовта си към баскетбола и футбола, на които дължи пълната си промяна. „За няколко месеца се превърнах в най-привлекателното и готино момче на Балеарските острови.“ След като завършва, обмисля възможността за кариера като изследовател или интериорен дизайнер, но впоследствие решава да изучава фотография в университета в Мадрид.

Реклама

Любовта към седмото изкуство при Адровер се появява през студентските му години в един от най-престижните университети в Мадрид. По време на следването заедно със свои колеги посещава телевизионно студио и присъства на заснемането на сериал. Само за миг Алекс си представя, че е на мястото на артистите, мисъл, която в следващите месеци обсебва съзнанието му. И той решава да опита късмета си именно в тази сфера. Записва уроци по актьорско майсторство, а след това се явява на кастинги за роли на малкия екран. Дебютът му е в сериала „Валтера“ през 2005 г., а две години по-късно се снима в лентата „Лола“. Артистичната му кариера е низ от възходи, с всяка роля Алекс се утвърждава като една от най-разпознаваемите и обичани звезди от малкия и големия екран. Той взема участие и в няколко пиеси, които се поставят в Общинския театър в Мадрид. Самият актьор споделя, че предпочита работата си в телевизията заради финансовата сигурност, която му носи.

През 2009 г. Алекс е избран за главната роля в испанската версия на теленовелата „Грозната Бети“. Негова партньорка е привлекателната и популярна актриса Патрисия Монтеро. Скоро любовта между екранните Роберто и Бети се пренася и в реалността и продължава след края на финалните надписи на поредицата. Майката на Адровер е англичанка, почитателка на романите на Джейн Остин и сестрите Бронте. Тя копнее синът й да притежава качествата на романтичен герой като г-н Дарси от „Гордост и предразсъдъци“. „Не съм джентълмен. Възможно е под влияние на англосаксонската култура да съм придобил определено поведение в този дух - да отварям вратата на една дама или да я намятам с якето си, но това е единственото, което бих направил“, твърди Адровер, който с поведението и романтичните жестове към своята съпруга доказва точно обратното.

Звездната двойка често публикува съвместни снимки в социалните мрежи от многобройните си пътешествия до близки и далечни дестинации. Патрисия не пропуска да сподели с почитателите си фотографии с букети цветя, в които изтъква, че партньорът й е един от най-галантните мъже, които познава. Предложението за брак, което й отправя, съвсем заслужено нарежда Алекс сред най-романтичните личности. Двамата са почитатели на подводното гмуркане. През лятото на миналата година заминават на двудневно пътешествие и се намират на дъното на морето, когато Алекс пада на едно коляно и моли любимата си да сподели живота си с него, а тя с радост приема. Плод на любовта им са две момичета - Лис на три години, кръстена на покойната майка на Патрисия, и Лейла, родена на 25 февруари тази година, която носи името на едноименната песен на Елтън Джон. Алекс и Патрисия са неразделни - тя притежава блог, а той заснема специални фотографии, с които да илюстрира статиите й. Двамата развиват и собствен бизнес с недвижими имоти в Майорка. В началото на миналата година Монтеро и Адровер купуват къща в покрайнините на Мадрид. Въпреки успехите си в професионален план единственото желание на Алекс е да бъде запомнен като добър съпруг и баща.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама