Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7358500 www.bgdnes.bg

Разследващите: Категорично! Росен Ангелов е шесторният убиец!

Росен Ангелов-Горския е шесторният убиец от Нови Искър! Това е категоричното заключение на разследващите от Софийската градска прокуратура, потвърди пред "България Днес" говорителят Зорница Таскова. След година и три месеца разследване обвинителите всеки момент ще прекратят случая, тъй като установеният извършител се самоуби и не е между живите, за да може да понесе наказателна отговорност.

Следователите очакваха две експертизи, за да докажат вината на Горския. Първата е трасологична експертиза, която е изследвала отпечатък от ботуши, открит в къщата на ужасите. Вещите лица са категорични, че тя съвпада напълно с подметките на ботушите, с които е намерен Горския прострелян в бърлогата му.

Реклама

Втората експертиза трябваше да изследва кръв, с която са били изцапани дрехите на Росен Ангелов. Специалистите са потвърдили, че кръвта по панталоните и ризата на Горския съвпада с тази на жертвите. "В дома на Росен намерихме и иззехме дрехите му, обилно напоени с кръв, за която впоследствие се установи, че е на жертвата Кети", обяви дни след трагедията шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. В бърлогата на Ангелов са открити и гилзи, съвпадащи с тези от местопрестъплението.

Градските магистрати изчакваха близо година дрехите на Горския. Те бяха в окръжната прокуратура, която разследваше дали Росен Ангелов сам се е застрелял във вилата край Луково. Килърът беше открит в бараката седмица след кървавата касапница навръх 31 декември 2017 г. Криминалистите потвърждават, че рецидивистът сам е сложил край на живота си, като си е теглил куршум в слепоочието. Затова приключват разследването за смъртта му и пращат уликите на колегите си, за да послужат за разкриване на шесторното убийство. Така случаят приключва за година и три месеца. Папките с разпити, експертизи и всякакви доказателства ще бъдат набутани в прашния архив, а веществените улики ще бъдат унищожени, уточняват запознати.

Според разследващите основният мотив на Горския да изтреби цяла фамилия е ревност. Той прати в гроба Кети Кюхова, майка й Еленка Бурджиева, дъщеря й Нанси, нейното гадже Борислав, приятеля на Кети Неделчо Юнаков и неговия син Георги. Ангелов е завъртял любовна афера с Кети близо половин година преди трагедията. Жената се занимавала с почистване на къщи на богаташи, а Росен започнал да работи с нея. Връзката им приключва през декемви 2017 г., тъй като бандитът иска кодовете за алармите на тузарските къщи, за да ги обере. Тогава Кети приключва взаимоотношения с Росен Ангелов, а той превърта като "отхвърления любовник", смятат психолози.

Зарязаният мъж решава да отмъсти на Кети и партньора й Неделчо, дори отправя закани пред приятел, който по-късно се превръща в ключов коз на обвинението. Във фаталния ден криминалисти установяват по клетките на мобилните оператори, че Кети е посетила вилата на Горския в Луково. Там е открит и джиесемът й. Остава неясно дали жената е убита там или другаде. Ченгета откриват трупа й захвърлен в кладенец в гората край Нови Искър.

Следователи навързват събитията, за да подредят пъзела, но някои детайли остават неизяснени. Смята се, че Росен Ангелов е отишъл в къщата на семейството на Кети, за да прекъсне връзката към себе си. Той знаел, че Кети е разказала на майка си и дъщеря си за тайната си афера. След като изпразва пълнителя на пищова си "Берета М9 22 LR" в телата на роднините, той скупчва труповете, изчиства къщата с белина и пали свещи, за да заличи следите. Пищовът се оказва откраднат в началото на 2017 г. от оръжеен магазин на столичния бул. "Мария Луиза".

Реклама

По това време Росен Горския е беглец от закона. През 2009 г. той е осъден задочно на 7 г. затвор за блудство с малолетна. Преди това е търкал нара за кражби и изнасилване. След като в бърлогата полицията открива дрехите му, ги съпоставя с проби, взети при разследването на блудството. Изследването показва пълно съвпадение.

След като ченгетата го намират в необитаемата постройка на метри от вилата му, става ясно, че в последните си дни и часове рецидивистът е гледал детско порно и е следил новините за издирването си. Няколко месеца по-късно сестрата на Горския освобождава тялото на Горския от моргата и го погребва тайно.

Близките на избитото семейство се усъмняват в официалната версия на полицията и споделят свои хипотези за трагедията. Според почернените близки Горския не може сам да убие шестима души, предполагат, че са замесени поне трима-четирима килъри. Част от версиите са свързани с нелегален бизнес на Кети и Неделчо, докато пребивавали в Македония. Съмнения се пораждат и около работата на Кети - дали не е узнала страшна тайна, докато чисти палатите. Третата посока на догадките е във връзка с работата на Георги Юнаков в психиатрията в Курило. Случаят обаче официално е сложен в графата на разкритите.

Нова трагедия

Ново масово убийство разтресе Нови Искър малко преди да приключи разследването на първата касапница. През февруари т.г. психично болният Георги Георгиев разсече с брадва баща си Иван Ранов, майка си Ирена, брат си Александър и баба си Славка. След като ги убил, 25-годишният Георги набутал труповете под матраците на леглата.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама