Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7358802 www.bgdnes.bg

Сиян Генов, плоскоземец: ИЗМАМА са снимките на кръглата Земя

Човек не може да падне от ръба на планетата ни 

КОЙ Е ТОЙ

Сиян Генов е на 32 г. от Варна. Той е холистичен нутриционист, или иначе казано - специалист по здравословно хранене. Преди години започва да разучава материалите и теорията за плоската Земя и оттогава е върл привърженик идеята. Наскоро излезе статистика, според която 8% от българите вярват, че Земята е плоска.

- Вие сте един от 8-те процента българи, които смятат Земята за плоска. Защо?

Реклама

- Преди години гледах клипче за тази теория и оттогава се запалих. Започнах да следя изследвания, да чета научни тези. Наистина доста неща съвпадат и доказват, че Земята е плоска. Има теория, че Земята се върти с 600 км/ч на Екватора, но на полюсите скоростта е по-малка. Самата кинетична сила на въртенето е огромна, но ние не я усещаме толкова много. Учените го обясняват, че ние хората сме малки и затова не усещаме толкова силно притегателната сила. Някак не ми се струва логично. Представете си мравка да я блъсне влак и тя да не усети. Невъзможно е. Казвам, че ако наистина Земята се върти с 600 км/ч, щяхме да го усетим, а щом не го усещаме, значи тя не се върти с такава скорост или изобщо не го прави.

В последно време хората започнаха да вярват на всичко, което така наречените учени твърдят. Може да забележите, че през последните месеци има голям бум на фалшивите новини. Това го отдавам на факта, че хората не са умни, а страшно наивни. Не трябва да вярваме сляпо, че дадено твърдение е вярно. Както не трябва да вярваме, че Земята е кръгла.

- Кои са фактите в защита на това твърдение?

- Според теорията за кръглата Земя самолетът не трябва да се вижда когато идва, защото се появява зад изкривяването. Но всъщност ние можем да видим самолет с просто око на десетки хиляди километри. Тоест това значи, че повърхността по-скоро е плоска.

- Как ще коментирате факта, че световната организация на плоскоземците е дала 20 000 долара за изследване на Земята, което е установило, че тя е кръгла. След като видели данните, те приели версията, че повърхността по-скоро прилича на поничка.

- Тази организация прекалява с фалшивите новини. Не е важно каква е формата на Земята, важно е да се знае, че тя не е кръгла.

Реклама

- Преди година Илън Мъск изстреля кола в космоса, откъдето засне, че Земята е кръгла. Снимки са правени и от много други апарати, изпратени от човека в космоса. Това не потвърждава ли, че вашата хипотеза е грешна?

- Това беше прието като голям майтап, дори и от кръглоземците. Той може да каже и покаже каквото си иска. И той като всички други преди, показа Земята като неподвижен елемент, с неподвижни области. Според теорията за кръглата земя тя се движи с 50 м/секунда. Дори на поточното предаване на НАСА не можем да наблюдаваме такава скорост. Това би следвало да значи, че повърхността е плоска и Земята не се върти. От 10 г. никой не е заснел въртяща се Земя. Всеки може да види с просто око, че тя не се върти.

- Замесени ли са НАСА и американското правителство?

- Конспирацията като цяло не опира само до американците. Всички правителства са замесени - китайското, руското. Дори хора, които подкрепят хипотезата за кръгла Земя, много пъти са се съмнявали дали космическата станция дава реални данни, дали хората там не са актьори, дали станцията не е измислена. Снимките, които правят там са нелогични, липсват звезди, няма нищо на тях. Липсва цялата вселена. В официални клипове на китайската космическа станция дори бяха заснети балончета с въздух. За да го има това, трябва то да е заснето в басейн. На каква мисъл ви навежда това? Конспиративната теория е, че тази станция се намира в басейн и хората там се подиграват с обществото.

- Ами всички снимки, правени от космоса на Земята, това не е ли достатъчно доказателство?

- Не, просто е сложено едно черно платно, върху което е пльосната една кръгла Земя, която не се знае въобще каква е. Тези 15 г., в които ни показват сателитни снимки от Земята, са напълно нереалистични. Винаги ни показват различен изглед. Няма нито една реална снимка на земната повърхност.

- Ако приемем, че повърхността е плоска, къде е началото и къде е краят й? Има конспирация, че краят е ледена стена, пазена от военни, така ли е?

- Да, това е много интересна теория. Сега едва ли седят там някакви хора и пазят леда. Мога да кажа, че едва ли краят е някаква ледена стена. Въпреки това може да изглежда доста тъпо, но по някаква неизвестна причина 51 държави в момента охраняват Антарктида. За какво им е на всички тия държави да имат бази там и да пазят лед. Дори има договор за това нещо, което е странно.

- България част ли е от този договор?

- По всяка вероятност.

- Може ли човек да падне от края на Земята?

- Абсолютно не.

- Ако не е кръгла, то каква форма има?

- Формата на Земята е такава, каквато можем да я наблюдаваме всеки ден. Отиваме на работа и тя е плоска, по-късно пак е плоска. Не се върти, не дърпа надолу. Аз не казвам, че е напълно плоска, казвам, че Земята не е кръгла. Това не е точната истина.

- Къде се намира България, в края на Земята или по в средата?

- Доста интересен въпрос. Има теза, че центърът на света е Северният полюс, а България е много близо до Норвегия, която е близо до северната звезда. Така че страната ни е доста близо до центъра.

Реклама
Реклама
Реклама