Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7358830 www.bgdnes.bg

Нудли със свинско и зеленчуци

Необходими продукти:

500 г вратни пържоли
2 моркова
50 г пресен джинджифил
200 г оризови нудли (вермичели)
1 червена чушка
3 с. л. светъл соев сос
80 мл олио
3 скилидки чесън
1 люта чушка
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в 40 мл олио на два пъти. Нудлите се заливат с вряла вода и се покриват с фолио за около 5 минути, за да омекнат. След това се отцеждат. Морковите се обелват и се нарязват на жулиен. Червената чушка се почиства и се реже на тънки ленти.
Месото се изважда, съдът се почиства със салфетка, налива се останалото олио и в него се пържат за кратко нарязаните на ситно чесън и джинджифил. Прибавят се морковите, червената чушка и почистената и наситнена люта чушка. Слагат се отцедените спагети и се връща месото. Налива се соевият сос и ястието се сервира поръсено с наситнен магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама