Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7358912 www.bgdnes.bg

Десислава трепери от духа на прегазения пешеходец

Шофьорът на певицата пред Темида

Не влиза сама в банята заради призрака на жертвата, трепери изпълнителката

"Дори не смеех да вляза в банята, страхувах се, че духът на този човек ще ме преследва." Това разкри трепереща в съда певицата Деси Слава, която е свидетел по дело за смърт на пътя. Шофьорът й Димитър Илиев е изправен пред Темида, след като помита пешеходец на аутобан в малките часове на деня на 9 септември 2016 г. Пострадалият се оказва насред шосето в 5:45 в района на Карнобат. След удара 21-годишният младеж изхвръква встрани, а мантинелата отрязва единия му крак.

Илиев ще отговаря за инцидента. Той и фолкпевицата се връщали от участие във Варна.

21-годишният Божидар е издъхнал от остра кръвозагуба няколко часа по-късно. Според показанията на Димитър те опитали да му помогнат до пристигането на линейката.

Реклама

"За първи път влизам в съд. Много се притеснявам", сподели преди делото Десислава. Тя се появи в черно облекло с рокля с рязана дантела по краищата. Изпълнителката не намира обяснения за случая, който не й дава мира дори след месеци. Тя не разбира какво е правил 21-годишният мъж на аутобана в този ранен час. Затова и заяви, че според нея загиналият е самоубиец.

"Преживях страхотен ужас. Половин година по-късно забременях, изпаднах, дори не исках да вляза сама в банята. Страхувах се, че духът на този човек ще ме преследва", почти се разплака певицата.

"Много неприятен момент, жал ми е за човека, но много ме мъчи въпросът какво той е правил на магистралата в този час. Дали това не е самоубийство? Дали не е имал психически проблеми? Не мога да си обясня причината да притичваш на магистралата много рано сутринта, при условие че е абсолютно безлюдно - няма бензиностанции, нито отбивка", казва изпълнителката.

В четвъртък в залата е представена автотехническата експертиза. Тя доказва, че Димитър Илиев е управлявал колата със 124 км/ч. Возилото е било на около стотина метра разстояние от пешеходеца, когато той тръгнал да пресича платното. Според вещите лица не е ясно дали шофьорът изобщо е успял да види мъжа, тъй като имало гъста мъгла и видимостта в този час е била силно намалена. Тази непълнота използва защитата на подсъдимия, за да поиска от съда да върне делото на прокуратурата за доразследване.

След инцидента Деси Слава изпада в шок и дълго време отказва да се качи в кола. Малко след катастрофата фолкдивата се разделя с шофьора си, но запазват приятелски отношения. Според запознати Димитър сам избрал да напусне работа и отказал повече да шофира.

Димитър Илиев пледира "невинен", защото твърди, че няма вина на инцидента. Защитата се опитва да докаже, че 21-годишният мъж, пометен от автомобила на Деси Слава, е нямал място на магистралата, където не се допуска пресичането на пешеходци.

Реклама
Реклама
Реклама