Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7359376 www.bgdnes.bg

Керанка, майката на Хубчев: Петър ще победи!

Цяла България днес ще гледа момчетата на селекционера Петър Хубчев, които излизат срещу Черна гора в първа битка за класиране на Евро 2020.

Нацията отново е обединена около своя любим отбор!

Но Керанка, майката на Хубси, признава, че едва ли ще седне пред телевизора, за да гледа националите, водени от сина й. Емоциите са прекалено силни за нейното сърце...

Реклама

"Още от времето когато Петьо започна да играе футбол, не мога да гледам мачовете му, защото прекалено много се вълнувам - признава леля Керанка пред "България Днес". - Откакто е треньор, ми е още по-трудно да бъда пред телевизора, когато неговият отбор играе. А сега като наставник на националите той носи още по-голяма отговорност. Не мога да го изживявам това нещо и излизам на разходка, докато дават мача. Или се качвам на втория етаж, докато съпругът ми Кънчо гледа двубоите на долния."

За първи път от доста години насам отборът на България започва квалификационен цикъл за голямо първенство с оправдано самочувствие. Футболистите на Хубчев направиха силни мачове в турнира Лига на нациите. Преди това нашите записаха победи над Холандия и кошмарната Швеция.

Големият въпрос е може ли да надградим постигнатото и да се класираме за европейско първенство за първи път от 2004 г. насам?

България вярва на своите "лъвове", а и майчиното предчувствие на леля Кернака е добро.

"Забелязала съм, че заиграе ли ми дясното око преди мач, винаги падаме - признава майката на селекционера. - Сега няма такова нещо. Усещам една лекота, като че ли гърдите ми са се отворили. И си казвам: "Петър ще победи!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама