Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7361181 www.bgdnes.bg

Щерката на Андре Токев му взима хляба

След като се снима в лента с великата Татяна Лолова

Елиза върти собствен ресторант, обзаведе го с менците на баба си

Дъщерята на шеф Андре Токев му взе хляба! Топресторантьорът и водещ на "Мастършеф" има сериозна конкуренция в лицето на собствената си дъщеря Елиза. Красавицата, която е актриса, отвори собствен ресторант и вече посреща и ВИП гости с атрактивни, но достъпни блюда.

Елиза, която е позната като дъщерята на шеф Токев, изгря в родното кино в лентата на Иван Ничев "Пътят към Коста дел Маресме". Филмът бе избран да представи страната ни на "Оскар"-ите, а в него Елиза си партнира с грандамата на българското кино Татяна Лолова. Актьорската игра и любовта към артистичните неща Елиза решава да превърне в комбинация с другата си голяма любов - кулинарията. И буквално взима хляба на известния си татко, като отваря хитов ресторант. А за да го обзаведе, красавицата използва вещите на... бабите си.

Реклама

Барплотът на заведението е докаран от Германия, бил е собственост на баба й по бащина линия. Менчето, което другата й баба от Петърч използвала, Елиза превръща в мивка. Менюто е новаторско, но съчетава използването на стари рецепти и класики с новите модерни подходи.

"Поглеждаме на старите неща с нов и модерен поглед. Класически говежди бургер, но с интересни и апетитни добавки, с които се надяваме да се усети цялата ни концепция от вкусове", разказва Елиза. Цените са "народни" - от четири до осем лева на блюдо, доста по-достъпни от тези в заведенията на именития й татко. И за разлика от него, не залага на гурметата. "Има бургери и пържени картофи, супи, вратни пържоли и картофени салати, но всичко е поднесено по "Токевски" начин, смеят се гостите на ресторанта.

Ресторантът е съчетание от заведение, бар, галерия и се оказва и любимо кътче на певицата Рут Колева и топсладкаря ни Алекс Иванчев, научи "България Днес". Разбира се, шеф Токев помага на Елиза, дори носел част от обзавеждането по време на ремонта на помещението. Но ресторанта си го движи дъщеря му.

"Това е необичайно място, което кани хора от различни сфери да творят, живеят, хапват и пийват заедно", разказва за попрището си актрисата кулинар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама