Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7361258 www.bgdnes.bg

Ученикът на Норбеков Юрий Синенко: Увеличих гърдите на Мисис България

Намалих талията на Гала 

Кой е той

Юрий Синенко е председател на Управителния съвет на Института по приложна психология и физиопрофилактика у нас. Завършил е Института за самовъзстановяване на човека в Москва, психология в Московския юридически институт, оптика във Висшия московски технически университет "Н. Бауман" и инвестиционен одит в Щьолсковския политехнически колеж. Организатор е на клуб по карате шотокан в Русия, международен рефер и треньор. Ученик е на популярния по света узбекски писател и лечител Мирзакарим Норбеков и преподава по неговата система. Чрез нея е помогнал на Мая Нешкова, Аня Пенчева, оперната прима Дарина Такова и много други.

- Г-н Синенко, Мисис България 2009 Ралица Тодорова се похвали, че за сесия в "Плейбой" сте увеличили бюста й с повече от 5 см.

Реклама

- Ха-ха-ха, не е само тя. Работил съм и с Гала, на която намалих талията, на Зейнеб, колежката й, както и на Павлина Ангелова, носителка на титлата "Супермодел на България 2009". Всъщност упражненията са лесни и не отнемат повече от 15 минути. Но трябва да се правят и извън курса, за да се задържи ефектът. Клетките ни имат краткотрайна памет и за да им ги внушим, е необходимо да се повтарят през ден. А когато се правят в срок от 40 дни, резултатът ще е траен. Опирам се върху теорията и практиката на Иван Павлов за изработването на условен рефлекс. За него са необходими 40 дни. Това е магическо число - за след раждането, след смъртта, за изработване на условен рефлекс.

- От вашите услуги се възползват и актрисата Аня Пенчева, певицата Мая Нешкова, а в Музикалния театър са истински ваши фенове...

- Така е. Примадоната Дарина Такова и изпълнителката на главната роля в "Котките" на Ендрю Лойд Уебър - Росица Носикова, са мои курсистки и твърдят, че упражненията много им помагат за съсредоточаването, общуването с публиката и изграждането на образи. Човешките чакри превръщат тялото в кавал и ако ги освободиш, можеш да изсвириш на тях каквато искаш мелодия. С тях се съсредоточаваме и в имаготерапията (б.а. - от имидж, образ). Хората работят с образни представи, усещания. Ако ги обобщим, човек може да създаде образ, към който се стреми, да развива талант и афинитет към успеха. Когато имате цел и искате да я осъществите, стремете се с цялото си желание, обединявайки у себе си тези заложби и микросоциум. Тогава можете да постигнете целта, но най-важно е желанието. Като в стария виц: "Колко психолози са нужни, за да завият една крушка. Само един, но трябва крушката да го иска!".

- Вие използвате и системата на Норбеков, при която с упражнения се свалят диоптри, отказват се цигари и други зависимости?

- Започнах работата си в България като преподавател по системата на Норбеков. Той е автор на много интересна методика въз основа на няколко източни школи. Заедно с моята колежка Ирина Недялкова я въведохме, но в един момент се оказва, че продължавайки образованието си като психолог, трябва да включа последните съвременни постижения на психофизиката в работата с хората. Защото, ако искаме да променим живота си, трябва да започнем не от външните обстоятелства, а от себе си. Смятам, че моята система е доста добре балансирана. Аз наблягам първо на стабилизацията и повдигането на психоемоционалното състояние. Разработих специални гимнастики, както и мимически гимнастики. Децата много ги обичат и ги наричат психомаймунски гимнастики. Курсовете ми, които са шестдневни по няколко часа след работа, започваме с тестове. С помощта на психологията определяме заложбите, дарбите на човека в различните области. Тогава и за тях е по-лесно да се осъзнаят. Защото в борбата между въображението и волята винаги побеждава въображението. Затова са толкова много успехите, които хората постигат с помощта на визуализацията, не толкова само с волята.

- Но и вие сте имали период, в който сте се борили за живота си, нали така?

Реклама

- Да, дълги години бях увлечен по офроуд. Веднъж при планински преход в Подмосковието джипът няколко пъти се преобърна по склона. Въпреки колана имах счупване на ребрата и разместване на прешлени. В болницата ми казаха, че ще остана инвалид, тъй като бе наранен гръбначният ми стълб, и трябва да се придвижвам с патерици и в инвалидна количка. Започнах сам работа със себе си - бях треньор по карате. Бойните изкуства ме бяха научили как да работя с духа си и да го поддържам като на победител.

- Казвате, че болестта е наш приятел, но защо се появява тя?

- Болестта се появява в резултат на възпрепятствана енергия, която създава напрежение на психическо ниво. Болестта е полезен прецизен сигнал, който ни показва къде грешим в начина си на живот, в светогледа си. В този смисъл тя ни е приятел, както смятали древните китайски лечители. В подсъзнанието ни има една програма на здравия човек, която трябва да се активира. Това никой лекар не може да го направи. Чудото го извършва всеки сам.

- Кои са най-интересните ви постижения?

- Имаме много интересни случаи. Последните са на излекувана атрофия на зрителния нерв - в Пазарджик, Пловдив и на пациент в Португалия. Жена от Пазарджик с тотална слепота в момента вижда образи, а наша курсистка с изкуствени тазобедрени стави вече кара велосипед. Най-главното е да научим човека как сам да се справи със здравословните си проблеми. Възрастта е без значение. Имаме професор на 80-годишна възраст, който за няколко месеца намали диоптрите си от -10 на -2. Използваме психологически и физиопрофилактични методи и системи, насочени към поддържане на добро физическо, психоемоционално и интелектуално ниво. Освен всичко имаме и хора с множествена склероза, които се вдигат на крака и ходят. Това при тях е много важно. Системата, по която работим, е свързана с лесни и ефикасни упражнения.

- Най-скоростни са резултатите при децата, нали така?

- Да. Особено впечатляваща е скоростта на възстановяване на зрението при тях - за 3-4 дни отклоненията намаляват средно с 1 диоптър - независимо дали проблемът е късогледство, далекогледство, кривогледство или астигматизъм. Отстраняват се заболявания като глаукома, катаракта, отлепване на ретината или атрофия на зрителния нерв. Медицинските изследвания показват и бързо премахване на проблеми в опорно-двигателния апарат и в гръбначния стълб. Отстраняват се сколиози, шипове, дискови хернии, възстановява се подвижността на всички стави. Изчезва душевният дискомфорт - несигурност, страх и депресия. Известно е, че над 90 на сто от болестите са следствие на психически проблеми.

- Ползвате ли и древните техники на прабългарите от Волжка България като Норбеков?

- Да, с тях се запознах още докато работех в института на Норбеков. Там имах колеги, потомци на волжките българи. Например българските лечители използват енергията на свещените места, взаимодействието между Земята и Космоса. Работи се с въображение и с енергиен комплекс. Най-простият секрет на българските лечители от Волжка България е да не се допуска възникване на болестта. Използват се два основни метода за преодоляване на енергийния застой на вътрешните органи и подсилване на мощта на организма. Това е най-главната профилактична задача в учението на волжките българи. Знаете ли, за да е здрав, човек трябва да има своя вътрешен хъс, стремеж към нещо, което да го тегли като фар. Например една от нашите курсистка след счупване на гръбначен стълб си беше поставила цел - "сега аз тичам след моите деца". При нея не стана така бързо. Но постепенно нещата взеха да се случват - обу маратонки, а наскоро ги смени с токчета. Ако мога така да се изразя - всеки може да ходи по стъкла и да е напълно здрав, ако го иска. И най-важното - да се усмихваме повече, защото светът е огледало и няма как да не ни върне добрата енергия.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc

Телефон за връзка с Юрий Синенко:

0878 707 117

Реклама
Реклама
Реклама