Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7362040 www.bgdnes.bg

Oрганизаторите на протеста срещу Брекзит: 1 милион са били на шествието в Лондон днес (Снимки)

Над един милион участници е събрала днешната демонстрация в Лондон за провеждане на втори референдум за Брекзит. Това съобщиха днес в Туитър организаторите от движение "Народен вот", цитирани от ТАСС и БТА.

Из цялата страна обикновените хора протестират срещу провалилия се Брекзит. Благодаря на милиона участници в марша, които пристигнаха от разни краища на Великобритания, се заявява в туита.

Реклама

Демонстрантите започнаха да се събират в центъра на Лондон към обяд местно време и по няколко улици се отправиха към площада на парламента, където на сцена пред събралото се множество излязоха представители на всички парламентарни партии. Сред тях бяха кметът на столицата Садик Хан, заместник-лидерът на лейбъристите Том Уотс, лидерът на либералните демократи Винс Кейбъл, както и шотландската министър-председателка Никола Стърджън. Скотланд ярд не не съобщава за инциденти при акцията.

Според Би Би Си само една демонстрация в Лондон може би е успявала да събере повече участници от днешния марш. През 2003 г. в протестна акция срещу войната в Ирак според оценка на организаторите й са се включили 2 милиона души, макар според полицията те да са били 750 000, а според медиите 1 милион.

Подобна демонстрация през октомври събра в британската столица близо 700 000 протестиращи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама