Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7362481 www.bgdnes.bg

Меракът е кинжал за кариерата

Мерак с пара се гаси, гласи една българска поговорка. Но понякога става въпрос за умопомрачителни суми. Често спортистите не могат да укротят хормоните си и биват оплетени в мрежите на млади хубавици, обещаващи страстна нощ, впоследствие се отказват и следва обвинение в изнасилване. Стандартна практика.

Само преди няколко вечери бившият английски национал Адам Джонсън бе освободен от затвора в среднощен екшън. Обвиненият и осъден за педофилия футболист излезе на свобода предсрочно, като излежа само половината от 6-годишната си присъда.

Реклама

Бившият халф на "Съндърланд" попадна зад решетките през май 2016 година, след като се призна за виновен в посегателство над малолетна. Джонсън опипвал и целувал 15-годишно момиче и се опитал да го склони да прави секс с него. До интимен контакт така не се стига.

"Тя ме причакваше до колата след всеки домакински мач. Стоеше там, облечена с тесни дънки и ризка, и всеки път искаше да се снима с мен. Това продължи около шест месеца, след което ме помоли да й подаря фланелка с автограф. И тогава ме добави в социалните мрежи. Приех я, не бях говорил с нея. Смятах, че е на 17-18 години. В един момент влязохме в контакт и след това се срещнахме. Целувахме се", бе обяснението на Джонсън.

Колкото и да не е виновен, за Адам кариерата на професионален футболист е приключила. С което се слага и край на доходите му от спорта, тъй като петното "изнасилвач на малолетни" скоро няма да бъде изтрито.

Англичанинът не е единственият, пострадал от обвинение в насилия. Преди години цели девет играчи на "Лестър" бяха обвинени, че са завели в стая в хотел в Испания три тъмнокожи госпожици с германски паспорти. Опитали да ги насилят, след като всички дружно пресушили няколко бутилки шампанско. Впоследствие се оказа, че мацките са труженички в древната професия, а едната е сводничка на другите две. Само дето Франк Синклеър бе напуснат от съпругата си, който му взе двете деца, къщата и парите, защото все пак едната от обвинителките му е правила фелацио.

Бившите английските национали Стив Макманамън и Роби Фаулър също го загазиха. Те бяха набедени от 29-годишната тогава Шарън Кели, че са я подлъгали и са я отвели в хотелска стая. Бащата на 3 деца Фаулър я обладал, а Макманамън я милвал. Според Шарън двамата й предложили 80 000 паунда да си мълчи. Но тя явно е искала по-голяма сума.

Реклама

Делото "Тайсън" отприщва обвиненията

Делото за изнасилване срещу световния шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън се оказа крайъгълният камък в този род обвинения.

В началото на 90-те години участничката в конкурса "Мис Черна Америка" Дезире Уошингтън обвини Тайсън, че я насилил. Всъщност двамата се запознават в един хотел, тя си дава номера на стаята. Посред нощ Тайсън,

който е в друг хотел, й се обажда и Уошингтън отива при него. Правят каквото правят и тя си тръгва, но се отбива в полицията и подава оплакване. След изпитото шампанско и секса Дезире се сетила, че всъщност не е искала, но я било страх, макар боксьорът дори да не я заплашил, камо ли да е използвал физическо насилие.

След това стана модерно млади дами да подават обвинения, тъй като пред съда минават и те получават лесни пари.

$150 000 милиона губи Коби Браянт

Баскетболната звезда Коби Браянт е загубил около 150 000 милиона долара заради обвинение в изнасилване, пресметнаха в САЩ.

Случаят е от 2003 г., когато Коби се настанява в хотел в Колорадо, където трябва да лекува контузия в коляното.

Красиво младо момиче го посреща на рецепцията и му предлага да го разведе и да му покаже къде са възстановителният център, басейнът, сауната и т.н. После го завежда до стаята и приема поканата да влезе, след което правят секс. Тя не искала, но как гащите й са се озовали на пода, не обяснява.

Петното от скандала преследва Черната мамба, като губи големи спонсори и парите за рекламите, в които се е предвиждало да участва.

Разследват Роналдо в САЩ

Звездата на "Ювентус" и петкратен носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо бе обвинен в изнасилване от Катрин Майорга.

Мадамата обяви, че е станала жертва на посегателство от страна на португалеца едва наскоро, въпреки че престъплението, което тя твърди, че се е случило, е от юни 2009 година в Лас Вегас. След случилото се неговите представители са я подвели да подпише договор за конфиденциалност срещу $370 000.

Кристиано обяви, че двамата са правили секс, но той е бил напълно доброволен и от двете страни.

"Категорично отхвърлям обвиненията срещу мен - обяви Роналдо. - Изнасилването е отвратително престъпление, което е против всичко, в което вярвам и което съм. Колкото и да имам желание да изчистя името си, отказвам да подхранвам този медиен спектакъл, създаден от хора, които искат да си правят реклама на мой гръб. Чистата ми съвест ще ми позволи да изчакам спокойно резултатите от всички разследвания по случая."

Полицията в Лас Вегас възобнови разследването си, но до момента резултати няма.

Реклама
Реклама
Реклама