Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7362506 www.bgdnes.bg

Шиха Кобрата с 12 шева в болница

Пулев гони завръщане през юни, ще подгрява Тайсън Фюри в Лас Вегас

Кубрат Пулев се озова в болница след най-драматичната победа в неговата кариера срещу Богдан Дину (Рум). Битката се проведе в калифорнийския град Коста Меса.

Главата на Кобрата (27 победи, 14 с нокаут и 1 загуба) беше зашита с 12 шева след бруталната аркада над лявото око. Раната се отвори в четвъртия рунд след тежко дясно кроше на румънеца. Кръвта шурна по лицето на българина. 37-годишният софиянец отнесе още десетина попадения, но се завърна по впечатляващ начин.

Реклама

Аркадата поразбуди Пулев, който се хвърли с непрекъснати атаки. Всичко приключи в седмия рунд, след като Дину (18 победи, 14 с нокаут и 2 загуби) на три пъти беше свален в нокдаун.

Трилърът беше пълен, защото румънецът беше ударен в тила, докато беше паднал на земята, за което можеше да последва дисквалификация. Опитният рефер Раул Каис-старши правилно прецени ситуацията. Той отсъди, че попадението не е било умишлено, но въпреки това даде официално предупреждение на Пулев и отне точка от неговия актив.

"Кубрат искаше сам да си оправи лицето след мача - сподели мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев. - Кой можеше да си представи подобен уникален трилър? Кубрат показа качества, които малко боксьори имат. Върна се в тази кървава битка. Дину беше сериозен съперник. Хвърли се с всички сили."

Очаква се аркадата да се възстанови до 45 дни. Тогава Пулев отново може да започне със спарингите.

"Ще има кратка почивка - добави Гоцев. - Коментирахме с легендарния промоутър Боб Аръм бъдещите планове. Той също много се вълнуваше по време на мача и даваше указания какви удари да пуска Кубрат. Емоционално се беше включил. Планираме евентуално да се бие на голямата галавечер в Лас Вегас, където Тайсън Фюри ще играе с Том Шварц."

Реклама

$250 000 хонорар

Кубрат Пулев получи хонорар от $250 000 за своята победа над Богдан Дину, обявиха официално от Атлетическата комисия на щата Калифорния. Сумата е около 40% от цялото заплащане ($604 000), което получиха всички боксьори, участвали на галавечерта в Коста Меса. Румънецът Богдан Дину взе $80 000.

С най-скромния хонорар в шоуто беше Тервел Пулев, макар да победи съперника си. Той взе $1000. Неговият противник Мич Уилямс се облажи с $8000.

Американският спортен гигант ESPN направи огромен гаф при представянето на Пулев и Дину. Те объркаха знамената на България и Румъния. Малко по-рано в шоуто по същия начин руският боксьор Максим Дадашев беше представен с флага на САЩ.

Кубрат: Не беше лесно

"Не беше лесно", призна Кубрат Пулев веднага след мача с Богдан Дину. Той обясни как ударите на румънеца не са били много силни.

"Важното е, че преодолях тази аркада - сподели Кобрата. - За моя радост кътменът успя да я затвори. Трябваше да проявя коравост. Да го притисна още повече."

Пулев разкри, че е готов още в следващия двубой да излезе за титлата.

"С всеки следващ мач се усъвършенствам и обогатявам - добави българинът. - За мен всеки мач е по-добър опит. В следващите месеци ще починем малко, а после продължаваме напред!"

След двубоя Дину се оправда, че е получил нечисти удари зад главата от Пулев. Той добави как неговият предишен съперник Джарел Милър удрял по-тежко от Кобрата.

34-каре2

Пулев беше наясно, че трябва да притисне Дину

Тервел на ринга в Пловдив

Следващият мач на Тервел Пулев ще бъде в Пловдив, потвърди неговият мениджър Ивайло Гоцев. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон имаше много трудни моменти в двубоя срещу Мич Уилямс (САЩ). 36-годишният софиянец записа 13-а победа (11 с нокаут) от 13 срещи след 6-рундово съдийско решение.

"Много съм доволен, защото успехът беше срещу труден съперник - коментира Тервел Пулев. - Удряше силно. Беше подготвен, но водех боя. Ако ме беше нацелил чисто, можеше и да ме свали."

Ивайло Гоцев разкри, че пътуване до България и завръщане в САЩ няколко дни преди мача е повлияло за формата на Тервел.

"Беше в България за две седмици и се върна седмица преди срещата - обясни Гоцев. - Той също има нараняване като брат си. Ще видим за колко време ще оздравее. Засега датата на галавечерта в Пловдив е 18 май, но може да бъде изместена с няколко седмици до началото на юни."

Реклама
Реклама
Реклама