Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7362620 www.bgdnes.bg

Хубчев сменя двама срещу Косово

Националният селекционер Петър Хубчев подготвя поне две промени за днешното гостуване на Косово в евроквалификациите. Най-важната рокада ще е в центъра на терена, където Симеон Славчев ще замени игралия срещу Черна гора Ивайло Чочев. Последният получи тежка контузия в коляното и ще се възстановява минимум шест месеца, като най-вероятно ще пропусне всички мачове до края на квалификациите. Другата промяна се очаква да е на крилото, където Галин Иванов се представи слабо срещу черногорците. Вместо него като титуляр най-вероятно ще излезе Николай Димитров-Хичо, който показва добра форма в руския "Урал". Селекционерът обмисля и трета промяна в състава, като дилемата е за лявата зона на защитата. За мястото се борят игралият срещу Черна гора Петър Занев и Антон Недялков от "Лудогорец".

Бившият национален селекционер Станимир Стоилов предупреди, че Косово е изключително неприятен отбор и гостуването в Прищина ще е тежко за България. "Косово е най-неприятният отбор, който можеше да ни се падне от пета урна - коментира Мъри пред "Дарик". -

Отбор, съставен от футболисти, играещи в добри клубове от добри първенства. Този тим тепърва ще набира скорост. Очаквам тежък мач за България, защото при домакините ще има допълнителна амбиция, тъй като това е първа европейска квалификация за тях. Емоциите и настроението при косовските футболисти ще е приповдигнато, атмосферата на стадиона също ще бъде тежка. Нашият отбор обаче играе заедно от доста време - трети или четвърти квалификационен турнир, и има нужната увереност. Ако покажем колективния дух и действия, които показахме в „Лигата на нациите“, мисля, че можем да спечелим мача. И треньорът, и самият отбор знаят, че ако разчитаме само на индивидуална класа, няма да постигнем нещо запомнящо се в Прищина."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама