Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7363451 www.bgdnes.bg

Призракът на Златена тормози килъра с вилицата

След като се измъква от Темида

Гробарят Димитър Ръжев лежи в лудница, а не в затвор

Истински ад от кошмари и видения преживява килърът с вилицата Димитър Ръжев. След като отърва зандана, невменяемият наркоман е настанен в психиатрията в Ловеч, където лекари се борят с халюцинациите му, научи "България Днес" от свои източници. Именно там му се явява жертвата му Златена, която търси разплата от отвъдното.

От 19 февруари тази година Ръжев е приведен в мъжко съдебно отделение на психиатричното заведение с решение на Ловешкия районен съд. Тъмни сенки научават за местонахождението му и започват да тормозят бившият гробар. Така се оплаква той на санитарите и медицинските сестри, споделяйки под сурдинка, че призракът на Златена го преследва и заплашва да го вземе при себе си, докато спи. Поведението на Димитър налагало да бъдат предприети извънредни мерки, за да бъде озаптяван едрият мъж, разказват ужасени медици. Той е под наблюдение при засилени мерки за сигурност.

Реклама

Поредната история на ужасите, която разказва Димитър за призраци и демони, звучи като дежавю за разследващите. Шокиращите му признания изправиха на нокти както полицията, така и присъстващите в съдебната зала в София веднага след убийството на 24-годишната Златена. Убиецът заяви спокойно пред магистратите, че не съжалява, че е очистил приятелката си. Още тогава споделя за халюцинациите си, заимствани от Библията. Говори за Змията и Ябълката, казва, че чува гласове. Обяснява, че убил Златена, защото била "демон" и "змия", която го откъснала от жена му. Прехвърля й вината дори за наркотиците, твърдейки, че момичето го карало да се друса. Без свян нарича приятелката си проститутка и казва, че й плащал всеки път, за да спи с нея.

От полицията са категорични, че няма данни Златена да се е продавала. Тя прави резервация и плаща сама нощувките в София.

Жестокото убийство окървави една от реновираните стаи на столичния хотел "Рила" в нощта на 17 декември м.г. След седмица гуляи, пиянство и друсане с успокоителни и синтетична дрога Ръжев очиства момичето, с което е във връзка от няколко месеца. Той я пребива с бутилка от уиски, а никой от останалите гости на хотела не чува писъците на жертвата. След като едното око на момичето остава притворено от ударите, Димитър забива вилица в него, "за да не го гледа". След това тръгва из лобито на хотела окървавен и с разкопчана риза.

Детайлите за смразяващото убийство Димитър разказва последователно пред ченгетата и съдията. Вещите лица, изготвящи първоначалните му психиатрични експертизи, се съмняват в неговата невменяемост. Те твърдят, че помни твърде ясно факти от убийството, което говори за осъзнатост.

След като е изпратен за повторна експертиза в Ловеч, медиците решават, че Ръжев е луд и не може да отговаря пред Темида за действията си. Макар да отървава затвора, не успява да избяга от виденията си.

Близките на убитото момиче не вярват, че случаят с убийството на Златена е приключен.

Реклама

"Засега ще бъде в Ловеч. Когато свършат изследванията и експертизите му, ще се реши съдбата му. Няма да се окаже на свобода", не вярва, че се е измъкнал майката на жертвата - Гергана. Тя е наела адвокат и все още се надява на съдебен процес, тъй като явно не е била уведомена от съда за това, че Димитър не може да понесе отговорност. Тя не познава палача на детето си и никога не го е виждала на живо.

В последните месеци преди убийството Димитър деградира тотално. Той разпродава наследствените земи и винарната на баща си след смъртта му. Отдава се на оргии, пиянство и наркотици, а хората се страхуват да минават покрай къщата му в село Брестник, защото го смятат за опасен. Разказват, че преди време имал жена и две деца, но те избягали, защото им посягал.

Брат му вдига ръце и дори съди Димитър през 2011 година, след като разбира, че е изпил и изял и неговия дял от семейното наследство.

Докато Димитър се бори с духове и демони в лудницата, къщата му в село Брестник е разбита на няколко пъти. Апаши грабят дома му 4 дни след убийството на Златена, научавайки, че Ръжев е в ареста. Търсят пари от последната продажба на имот, но не откриват и стотинка. Ченгетата твърдят, че набезите са извършени от авери на Ръжев, които също са наркозависими като него.

Гаври с мъртъвци

За кратко Димитър се хваща на работа като шофьор на катафалка в погребална агенция. Малко преди да извърши престъплението, е уволнен. Според колегите му бил неадекватен. Гаврел се с паметта на мъртвите, като се смеел гръмко по време на опелата или заспивал и хъркал в храмовете. Имало случай, в който дори е посегнал на мъртвец, но никой от колегите му не иска нито да говори, нито да си спомня за случилото се.

Самият Димитър признава, че е посещавал психиатър и дори е имал рецепта за лекарства. В даден момент започнал сам да си ги предписва и ги приемал по свое усмотрение. Често в комбинация с алкохол и дрога. Казва, че се чувствал добре след подобни психотропни коктейли.

Реклама
Реклама
Реклама