Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7363525 www.bgdnes.bg

Местят брата на фараонката Ружа в затвор в Ню Йорк

Константин Игнатов опита да се самоубие в килията си в Ел Ей

Присъда от сто години грози финансовия аферист заради измама с над 3,5 млрд. долара

В един от най-строго охраняваните затвори в Ню Йорк се очаква де бъде преместен братът на криптофараонката Ружа Игнатова - Константин. В момента той е в болница в Лос Анджелис, където е откаран, след като е направил опит да се самоубие в килията си. За инцидента съобщи немскоезичното издание Gerlachreport, което изкъсо следи развитието на огромната финансова афера, при която са завлечени над 3,5 млрд. долара от хиляди инвеститори по цял свят. За нея американските разследващи подведоха под наказателна отговорност българите с немско гражданство Ружа и Константин Игнатови. И докато каката Ружа се покри и е обявена за издирване, то брат й Констанин бе задържан на летището в Лос Анджелис в началото на март и заключен в местния затвор "Метрополитън".

Реклама

"Супермен, светски лъв, голяма уста и измами за милиарди. Сега твърдият човек е мек. Искаше да се самоубие в американския затвор, но беше спасен. Константин Игнатов обича да играе жесток човек. Но сега шефът на OneCoin е в болница, след като опита да се самоубие в затвора в Лос Анджелис", пише немският сайт. Източник на изданието потвърждава за инцидента, без да съобщава по какъв начин Игнатов е пробвал да отнеме сам живота си или други подробности около случилото се в килията: "Да, имало е сериозен инцидент, затворникът е спасен, сега е в болницата".

Това, което Константин Игнатов не е знаел, е, че новопристигналите се наблюдават по електронен път денонощно. Няма място в килията, което не може да бъде видяно от охраната. Така опитът му за самоубийство е предотвратен. Очаква се най-късно до осем седмици задържаният, когото американските медии наричат "Едно от най-лошите момчета в САЩ", да бъде транспортиран под засилена охрана от Лос Анджелис до затвора в Бруклин. Това място за престой на арестанти минава за едно от най-строго охраняваните в САЩ.

Според публикацията на немския сайт с опита си за самоубийство Константин очевидно е искал да предотврати преместването му в затвора в Ню Йорк и да отложи изправянето си пред съда. Игнатов е подведен под наказателна отговорност за измама с над 3,5 млрд. долара, пране на пари, участие в организирана престъпна група. Прокурорът в Ню Йорк, който води делото срещу Игнатов, е събрал доказателства и е изслушал още жертви на финансовата пирамида One coin. Очаква се Константин Игнатов да получи до 100 години затвор, ако бъде признат за виновен от американския съд. На практика това означава, че мошеникът ще остане доживот зад решетките.

Междувременно по искане на американската прокуратура продължава издирването по целия свят криптофараонката Ружа Игнатова. Тя е в неизвестност от края на 2017 г. След изчезването й шеф на финансовата пирамида става брат й Константин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама