Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7364299 www.bgdnes.bg

Прокоба с контузии мъчи националния

Прокоба с контузии мъчи националния ни отбор! Ужасяващата травма на Ивайло Чочев от мача с Черна гора е поредната в тима ни през последните години. Халфът на "Палермо" е със счупена капачка на коляното, разкъсано сухожилие и ще отсъства от терена поне половин година.

Само на последния лагер още двама футболисти бяха освободени от отбора заради контузии. Вратарят на "Лудогорец" Пламен Илиев получи травма на тренировка, като впоследствие се оказа, че има скъсан менискус. Той се оперира спешно и ще отсъства от игра повече от един месец.

Реклама

Контузии мъчат и футболист №1 за миналата година Кирил Десподов. Нападателят на италианския "Каляри" дойде на лагера с възпаление на адукторите и така и не успя да се възстанови за мачовете с Черна гора и Косово. Заради контузия Десподов не игра и в решаващите последни две срещи в турнира Лига на нациите, в които не успяхме да се преборим за първото място в групата.

Безспорно най-кошмарната контузия получи вратарят Владислав Стоянов. Стражът на "Лудогорец" получи нелепо травмата при безобидна ситуация на тренировка на България. Той скъса патерално сухожилие на лявото коляно и оттогава претърпя цели пет операция. За съжаление, при първата интервенция в Румъния е допусната сериозна лекарска грешка, заради която кошмарът за Стоянов продължава и до днес. Вече две години вратарят не може да се възстанови от тежката травма и вероятно ще се наложи да сложи край на кариерата си.

Подхлъзване прецака Ники М.

Николай Михайлов също се контузи нелепо на мач на националния отбор. През 2012 г. в края на тренировката в Правец Ники се подхлъзва и усуква коляното си преди мач срещу Украйна. Прегледът установи проблем с менискуса и Михайлов бе принуден да почива около два месеца. По това време вратарят бе във върхова форма и току-що бе станал шампион на Холандия с екипа на "Твенте". Контузиите често мъчат Михайлов, който пропусна редица мачове на националния отбор по тази причина.

Роналдо нокаутира Симеон Славчев

Симеон Славчев уплаши фенове и съотборници при сензационната победа над Португалия с 1:0 в контрола през 2016 г. Халфът се строполи на терена след сблъсък със суперзвездата Кристиано Роналдо. Българинът се хвана за главата и бе изведен с линейка от стадиона в Лейрия. "Докторът каза, че Славчев е получил комоцио. Не мога да кажа сега дали ще разчитаме на него за следващия мач. Жалко е, понеже той се включи много добре след смяната", коментира тогавашният селекционер Ивайло Петев. За щастие, Славчев остана в съзнание и отговаряше на лекарите, изнесли го на н

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама