Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7370483 www.bgdnes.bg

Признания след 4 г. дело: Моделки били сутеньорки в бардака на Чолата

Ралица Любенова и Дияна Петрова се измъкват с условни

Две моделки, подсъдими със сочения за сводник Росен Чолов-Чолата, се признаха за негови помощнички и се разминаха с условни присъди! На Ралица Любенова и Дияна Петрова им писнало 4 години да се търкаля делото им на първа инстанция. Затова сключват сделка със спецпрокуратурата и се признават за сутеньорки на Чолата, научи "България Днес". Ралица получава 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок, а Дияна - 2 г. с 4-годишен изпитателен срок. Във вторник съдия Цветан Колев одобрява споразумението и то влиза в сила, потвърдиха за вестника от спецсъда.

Бившата букерка на модна агенция FH1 Ралица Любенова и моделката Дияна Петрова отговаряха като участнички в престъпната банда на Чолата за трафик на хора, какъвто е правният термин за сводничество. Обвинени са като членове на групата, действала от януари 2008 г. до ноември 2012 г. Ралица помагала от януари 2012 г. до разбиването на бардака, а Дияна - от януари 2008 до януари 2012 г.

Реклама

Любенова е от Русе, започнала като модел в агенцията, но впоследствие се издигнала до управителка. Тя отговаряла за набирането на 14 отделни момичета. Манекенката Дияна е обвинена за склоняване на 5 жрици. През 2017 г. тя не се появява на няколко заседания и делото временно зацикля. Оказва се, че моделката е станала майка и има уважителна причина.

Според спецобвинението бившият ръгбист и шеф на FH1 Чолов е тартор на групата, а освен Ралица и Дияна му помагал шофьорът каратист Пламен Кирилов. След арестите МВР обявява, че те набирали млади момичета, на които предлагали работа в модната агенция. Примамвали ги с участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването им към проституция с предложения за сексуални услуги и обещание за добро възнаграждение.

Чолов е осигурявал клиентите, а букерката и бивша манекенка Ралица се изявявала като маман - контактувала с момичетата и ги разпределяла по адреси. Тя е отчитала и парите от сексуслугите, като е прибирала процент за себе си, твърдят разследващите. Поръчването на манекенка ставало със специални пароли. "Да играем един мач довечера", "Искам да вкарам 2-3 гола", били част от кодовете. Сводниците често сменяли номерата на телефоните, но антимафиоти прихванали няколко разговора за търговия с плът между Чолов и Любенова.

Ползвани са стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало българи и чужденци. Една от жриците споделя, че лично Чолата я карал до Косово за сеанс. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лева, в зависимост от предлаганите "екстри". Печалбата се деляла наполовина между проститутката и сутеньорите й, уточняват разследващи.

От съдебните документи лъсват и жертвите на групата. Това са добилата известност като Малкото коте на Валери Божинов хасковска манекенка Боряна Генова, Плейгърл 2012 Мелиса Александрова, кюстендилката Боряна Златкова, носителка на титлата Rowenta Elite Model Look, която се пусна полугола на корицата на мъжко списание. За бардака на Чолата заработвала бившата мажоретка и шампионка по математика Пламена Михайлова от Русе. Колежки й били Miss Summer Viva! 2012 Надя Господинова и кандидатката за Мис България Вероника Маркова.

С платена любов се занимавала подгласничката на Мис Перфектно дупе Василена Аврамова. Сред труженичките са още Мариела Цветанова, Борислава Любомирова, Петя Стаменова, Мирослава Иванова, Елена Кръстева и Деяна Йорданова. Според запознати с делото отсъствието на някои от труженичките забавило процеса с години. Магистратите държат на разпита на всички, които са посочени като пострадали, но част от тях избягали в чужбина.

Реклама

Като жертва на трафика на хора се сочи и Полина Иванова, която е подсъдима с Чолата по второто дело за сводничество. След като бе заключен през ноември 2012 г., Чолов прекара 8 месеца зад решетките. През лятото на 2013 г. излезе от ареста заради законови промени, които съкратиха сроковете на задържане без обвинителен акт. Чолата не се стреснал от престоя си на топло, защото след като излиза, подновява сводническата си дейност, установяват разследващи. Те го заключват през ноември 2014 г. по обвинения, че е действал от началото на годината в престъпен сговор с новата си помощничка. Според обвинението Чолата предложил на Полина вече да не е момиче на повикване, а да движи нещата като маман. Двамата са изправени пред Темида за набиране на 10 момичета.

Сред тях също лъснаха имената на известни момичета от конкурси за красота и плеймейтки. От документите по делото стана ясно, че често те са обслужвали заможни чужденци и са пътували за секссеанси до Македония, Италия, Испания и др. От клиентите излезе името на промоутъра Иван Несторов-Амебата, който заяви за вестника, че не си спомня какво се е случвало през 2014 г. и най-вероятно е повикал жрица за някоя от звездите, които са гостували у нас.

Зарязан от Милянкова

След всички арести и дела от 2012 г. насам равносметката за Чолата е една присъда на първа инстанция. През януари той и Полина бяха осъдени на по 3 г. условно, но присъдата не е влязла в сила. Покрай проблемите си с правосъдието Чолата бе зарязан от жена си - моделката и актриса от "Под прикритие" Ирена Милянкова. В началото хубавицата ходи да го подкрепя в съда. Останала сама, тя трябваше да се грижи за 4-те деца от Чолов. Освен това бе притисната и от вноски по кредити за семейния палат в Горна баня. След раздялата с Чолата Милянкова намери щастието с нов мъж, на когото роди две деца.

Реклама
Реклама
Реклама