Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7377400 www.bgdnes.bg

Илия Луков осиновява две циганета

Всенародният любимец иска да е приемен родител

Народният певец Илия Луков, който преди време стана многодетен татко след раждането на третото си дете - Симеон, няма никакво намерение да спира дотук. Изпълнителят на "Мъжка молитва" се похвали сам пред колеги, че вече е подал документи за приемен родител. Петричкият левент и съпругата му дори са си харесали две ромски близначета от дома край село Мусомище и имат сериозни намерения да попълнят фамилията си с още двама членове.

"Най-важното за една страна са децата, на кого иначе ще предадем културата и традициите си? Толкова много хлапета растат забравени от Бога в ужасяващи условия", нарежда патриотично настроеният фолкаджия.

Реклама

Освен Симеон певецът има още две хлапета - Елена и Антон. От години Луков е свързан с благотворителността. По негова инициатива се даряват камбани на православни храмове не само в България, но и Одрин, Атина Голо бърдо - Албания. Певецът през месец-два посещава домове за сираци и възрастни хора с дарения.

Всяка година през май месец той прави между 12 и 16 концерта на българите в Молдова, Украйна и други страни. Това, което е забелязал от гостуванията си, е, че публиката там много харесва българската народна музика. Тази година отново ще прави и "Най-дългото хоро на света", което се провежда от 2005 година. Илия подкани всички желаещи да се включат в него. То ще се проведе в Хасково заедно с ансамбъл "Мездра". "Любимите ми песни са тези, които са завещани от предците ни", заключи народният певец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама