Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7391887 www.bgdnes.bg

Диригентът Левон Манукян: Псуват ме заради Криско

Новият проект на рапъра с Разградската филхармония предизвика цунами от негативизъм

Псувни и обиди отнесе диригентът на Разградската филхармония Левон Манукян!

Причината е скандалният рапър Криско и съвместният му проект с класическите музиканти. Скандалът избухна, след като Манукян публикува афиш на нестандартния концерт в профила си в социалните мрежи. Потребителите изсипаха гнева си върху него заради експеримента му да съчетае класическа и рап музика. Проектът носи името "Криско и Филхармонията: Трибют към българската музика".

Реклама

Изненадващият спектакъл стартира от Варна, след което продължава участията си в Бургас, Плевен, Пловдив и Добрич. На концерта Криско ще изпълни подбран репертоар от емблематични поп и рап песни от последните 20 години в българската музика под съпровода на класическите музиканти от филхармония "Проф. Димитър Ненов".

"Заедно с колегите ми поемаме риска да представим нашия нов и за мнозина вероятно неочакван проект. Мнението на хората, които ме оплюват, не ме интересува изобщо! Защото критиката е полезна, след като приключи дадено събитие, а не преди това!", категоричен е Левон Манукян.

Маестрото от години има афинитет към смесването на симфоничното звучене с различни музикални стилове. По този начин обича да провокира и себе си, и публиката. Не веднъж е правил съвместни проекти с български изпълнители и актьори, а най-голямата му провокация до този момент е дирижирането на рок-метъл изпълнители.

"Само едно не разбирам - защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти. Изказват негативното си мнение и ме учат на морал! Защо?! Къде бяха, когато правих десетки концерти с музиката на Бортнянски и хор "Родна песен"? Къде бяха, когато направих "7-те последни думи на Христос на Кръста" от Хайдн? Аз поканих хората да видят нещо различно. Още преди да е започнало, някои вече имат негативно мнение", гневи се 37-годишният носител на десетки музикални награди.

Кристиан Талев, както е истинското име на Криско, е в очакване на първото си дете. Приятелката му Цветелина е бременна и това явно провокира скандалния певец да се захване с по-сериозни проекти.

Реклама
Реклама
Реклама