Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7392755 www.bgdnes.bg

Адски лош "Хелбой"

Голям бюджет и нисък резултат в ненужен римейк 

"Хелбой" е филм, който може да пропуснете. Не просто "може" - дори е задължително.

Пародийната комиксова лента отблъсква с дебелашки хумор и море от компютърно генерирана кръв. Никой киноман няма да се дърпа на вакханалия от агресия и червена течност ала Тарантино, но разликата между спецефектите на човека зад "Криминале" и "Хелбой" е... сами ще разберете каква е, защото това лято Тарантино пуска нов филм - "Имало едно време в Холивуд".

Но да се върнем на "Хелбой" - лентата тръгва по големите екрани в петък и събира Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким и др.

Реклама

(Анти)геройската лента е добре позната в последните години - комиксовият първоизточник е от 1993 г. и разказва за Червения, същество между живота и смъртта, отроче на Ада, което обаче изпълнява мисии в помощ на хората и против други свръхестествени изроди. Това, което го отличава от по-ранните комиксови образи (и го уеднаквява с настоящите "герои"), са чувството му за хумор, саркастичните реплики и честата употреба на псувни. Както вече се досещате, "Хелбой" е предвиден за пълнолетната публика заради език и насилие.

Световноизвестният Гийермо дел Торо направи два сравнително успешни (в боксофиса) филма по "Хелбой".

В новия "Хелбой" Червения (Харбър) е извикан в провинциална Англия, за да се справи с трима вилнеещи великани. Там той открива Кървавата кралица Нимуе (Мила Йовович) – възкръснала древна магьосница, жадна да отмъсти за минали предателства. Изведнъж, хванат между свръхестественото и хората, Хелбой е настървен да спре Нимуе, без да предизвика края на света...

Дори и да искате да прекарате 2 часа, без да се напрягате по драматични или интелектуални теми, ще ви е много трудно с "Хелбой". Не се препоръчва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама