Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/7395220 www.bgdnes.bg

Нарушенията в сексуалните функции могат да бъдат причинени от простатит advertorial icon

Успешно лечение с модерни иновационни практики в ОН КЛИНИК

Простатитът е възпаление на простатата, което засяга около 25% от мъжете. Всяка година броят им нараства като по-засегнати са младите мъже.

Специализираното отделение за мъжки проблеми в ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ провежда комплексна диагностика, ефективна терапия и профилактика на патологиите на мъжката полова система. Един от най-често срещаните проблеми при повечето мъже са свързани с простатната жлеза. Простатит, при който възпалителни явления засягат тъканите на простатната жлеза. Простатната жлеза е изключително важна и участва в различни процеси: да се гарантира жизнеспособността и движението на сперматозоидите, защита репродуктивните органи от инфекция, синтез на тестостерон, уриниране, еякулация

- Кои са причинителите на хроничния простатит?

- Причината за болестта в повечето случаи е патогенни микроорганизми. Заболяването, в допълнение със скрити инфекции, може да предизвика: нарушаване на циркулацията на кръвта в органите на малкия таз, хипотермия, стрес, заседнал начин на живот, настинки, влошаване на имунитета, липсата на редовен сексуален живот, хормонален дисбаланс, пренебрегване средства за сексуален контакт. Простатитът влияе сериозно върху половата функция на мъжа. При страдащите от простатит се наблюдава отслабено полово влечение, преждевременна еякулация, влошаване на качеството и продължителността на ерекцията, както и други нарушения на потентността. Посочените симптоми са повод за детайлна консултация със специалист-уролог на ОН КЛИНИК.

- Какви са симптомите за наличие на простатит?

- Най-често се наблюдава болка в слабините, болезнено уриниране, отслабване на струята по време на уриниране, усещане за непълно изпразване на пикочния мехур, понякога повишена температура и слабост, болезнена еякулация, кръв в спермата. Често заболяването е тайно и се открива след лабораторни тестове.

- Има ли връзка между простатит, увеличение на простатата и еректилните дисфункции? Влияе ли увеличената простата на сексуалните функции на мъжа?

- С напредване на възрастта простатната жлеза увеличава размера си. При повечето мъже над 60 години се наблюдава доброкачествена простатна хиперплазия. При това състояние простатната жлеза е увеличена и води до потискане на уретрата. Появяват се оплаквания като: затруднено уриниране, слаба струя, прекъсване на струята, нощно уриниране и др. Освен това доброкачествената простатна хиперплазия, както и някои от методите й на лечение водят до неблагоприятни сексуални странични ефекти. Мъжете, диагностицирани с ДПХ може да забележат, че сексуалният им живот е променен.

Ето някои сексуални проблеми, които имат връзка с увеличена простата:

Ретроградна еякулация

Един от начините за хирургично лечение на простатната хиперплазия е трансуретралната резекция на простатата (ТУРП). При този метод на лечение увеличената простатна жлеза се изрязва през уретрата. ТУРП обикновено е безопасна процедура, която може да помогне за облекчаване на състоянието на пациента, но понякога може да възникне като страничен ефект ретроградна еякулация. При това състояние по време на еякулация спермата не се насочва към външния отвор на уретрата, а се връща към пикочния мехур. Увредена е функцията на сфинктера на пикочния мехур, който трябва да затваря мехурната шийка. При еякулация не се отделя сперма или се отделя много малко количество, което довежда до понижаване на фертилитета на мъжа.

Ретроградна еякулация може да се наблюдава и като страничен ефект от лечението на увеличената простата с инхибитори на 5-алфа редуктазата.

Понижено либидо

Някои мъже, които имат увеличена простата, изпитват намаляване на сексуалното желание, но не е напълно ясно дали намаленото либидо е причинено от физически или психологически фактор.

Освен това някои лекарства, за които е доказано, че са ефективни при намаляване на размера на жлезата и подобряват уринирането, за нещастие могат да понижат либидото.

Еректилна дисфункция (импотентност)

Еректилната дисфункция (импотентност) е друг сексуален проблем, който може да се наблюдава при мъжете, страдащи от доброкачествена простатна хиперплазия. Около 5 – 10 % от мъжете, които преминават през процедурата ТУРП могат да изпитват като страничен ефект еректилна дисфункция – невъзможност за поддържане на ерекция за продължително време.

Два вида лекарства, използвани за лечение на доброкачествена простатна хиперплазия – алфа-блокери и инхибитори на 5-алфа редуктазата, също могат да доведат до затруднения при поддържане на ерекция.

Докато еректилната дисфункция е негативен страничен ефект на увеличената простата, то медикаментите, които се използват за лечение на импотентност могат да помогнат за подобряване на симптомите на доброкачествената простатна хиперплазия.

- Какво се случва, ако не се лекува простатитът?

- Дългосрочна липса на лечение води до тежки последствия: промени в тъканта на простатата със загуба на функция на възпаление в околните органи, прекъсване на потока от урина, образуване на камъни в жлеза и гнойни, сексуална дисфункция и невъзможността за оплождане. Хроничният простатит може да доведе до склероза на простатата и проблеми при уриниране. Сериозно се влошава качеството на живот на мъжа. Освен това – влошена работоспособност, раздразнителност, неврози, депресия. Да се диагностицира простатитът е трудно, тъй като симптомите обикновено са сходни с тези на други заболявания. Затова при първите съмнения е важно да посетите квалифициран уролог, който еднозначно да установи проблема.

Успешни практики на лечение в ОН КЛИНИК

Възпалението на простатата се нуждае от комплексна терапия, която се развива индивидуално, тъй като причините за заболяването са много различни. В зависимост от вида простатит, степента на развитие, цялостното здравословно състояние на пациента, лечението може да включва различни комбинации от методи, включително курса на шоково-вълновата терапия – импулсна терапия от най-висок клас за лечение и профилактика. Това е метод на въздествие , който нормализи функциите на организма, ускорява оздравителния процес, чрез стимулация на кожата, тъканите, тонизира мускулната и нервните окончания. Чрез редовно прилагане успешно се постига регенерация на кръвоснабдяването на половия член.

ОН КЛИНИК е водеща международна мрежа от клиники, специализирана във възстановяване на потентността. Уролозите на ОН КЛИНИК вече повече от 25 години помагат на мъже от всички възрасти да се отърват от простатит с различни форми и степени на тежест. Резултатът се постига чрез използването на съвременни диагностични методи, усъвършенствани международни методи на лечение, оптимално подбран индивидуален курс на лечение, използване на иновативни методи за възстановяване, включително процедури с най-съвременната апаратура за Шоково-вълнова терапия.

Съвременната апаратура, с която разполага ОН КЛИНИК, дава възможност да се постави точна диагноза и да се проведе адекватно и успешно лечение, чрез най-иновационния апарат за провеждане на Шоково-вълнова ТЕРАПИЯ. В ОН КЛИНИК гарантирано можете да подобрите потентността си. Лечението е комбинирано и не зависи от възраст, нито от наличие на съпътстващи заболявания.

Действие на ШОКУЕЙВ терапията:

- При увеличена простата още на 3-4 процедура се наблюдава намаляване до нормалните размери

- Изцяло неоперативен и миниинвазивен метод на лечение, провеждащо се под личното наблюдение на лекуващия лекар

- При повечето случаи още след първите две-три процедури се усеща ефекта от терапията и облекчаване на симптомите

Сега всеки мъж може да се наслаждава на усещанията, които предлага пълноценният сексуален живот.

За повече информация посетете онлайн платформата на Он клиник – България.

Реклама
Реклама
Реклама