Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7395452 www.bgdnes.bg

Шабан Шаулич хваща 36 кг сом

Легендарният певец има къща на брега на Дунав, ловил бяла риба от двора си

Майстор на сомовете по река Дунав беше приживе легендарният сръбски изпълнител Шабан Шаулич. След няколко дни, на 17 април, се навършват два месеца от трагичната смърт на звездата. Той загина на 67-годишна възраст, след като автомобилът му бе пометен от пиян шофьор без книжка край германския град Билефелд.

В свободното му време за Шабан съществуваше само една дума - риболов! Той често обичаше да се усамотява и да се потопява сред природата с въдица в ръка. Негов оазис на спокойствието беше разкошната му вила в сръбското село Кърчедин, на брега на река Дунав. Къщата му е разположена буквално на метри от реката и той ловеше от двора си.

Реклама

"Хобито ми е да ловя риба на река Дунав, където имам вила. Най-големият ми трофей е 36-килограмов сом. Там се чувствам спокоен, слушам как птиците пеят. От малък ходя за риба, баща ми ме научи. В река Сава хванах първия си улов, два шарана около 400 грама", признава Шабан.

"Много често ходим на риболов, когато се появи бяла риба, която най-много обичам. Преди приготвях сом и чига, но откакто пробвах бялата риба, ям само нея. Правя я печена на скара", казва Шабан. Заради страстта си към риболова и честите концерти у нас Краля, както е наричан, се сдобива с добри приятели в Смолян, които споделят хобито му.

"Идвал съм няколко пъти в България без работни ангажименти, а при приятели в Родопите. Те ме водят на едно езеро на риболов", хвали се Шабан приживе.

Прави рибена чорба

Шабан е приготвял една от най-вкусните рибени чорби. Самият той разкрива, че за това си имало цяла процедура.

"Аз не съм специалист по рибите. Това са моят комшия чичо Миша и моят приятел Мики. Помагаме си един на друг. Имаме задължения при приготвянето на рибената чорба. Аз режа лука и слагам подправките", разказва легендата на сръбската музика.

"Семейството ми е в Белград. Никой не е като мен да обича природата. Идват, аз им приготвям риба, обядват, стоят 2-3 часа и си тръгват".

Шабан имал и разрешително за капитан и сам управлявал моторната си лодка по река Дунав.

 

Реклама
Реклама
Реклама