Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7396130 www.bgdnes.bg

Пол Боевски заместил Коце Ламята в наркобизнеса

Остава за постоянно в ареста

Признава вина и иска да сключи споразумение с Темида

Честите визити на Пол Боевски при Коце Ламята в затворническото общежитие в Казичене са причина да започне разследването срещу него за наркоразпространение.

Младежът е поставен под полицейско наблюдение и не след дълго е разкрито, че автомобилът и апартаментът, които използва, са собственост на Костадин Йорданов, излежаващ присъда за дрога. Криминалисти събират доказателства, че Боевски-младши става заместник в наркобизнеса на Ламята, и пристъпват към арест.

Реклама

Това стана ясно по време на заседание, на което Софийският апелативен съд реши да остави за постоянно зад решетките 26-годишния син на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски - Пол.

Младежът бе спипан и обвинен за притежание и разпространение на наркотици преди седмица. В шофирания от него автомобил и в два апартамента в столичните кв. "Люлин" и "Младост" ченгета намират общо 46,73 грама дрога. Открити са 17.41 г амфетамини, 27.01 г кокаин и 2,31 г марихуана. Дрогата е скрита в професионално изработени тайници - батерии на електрическо фенерче.

"Наблюдението на обвиняемия Пол Боевски започва по сигнал, че разпространява дрога. Дейността му е всъщност заместваща, тази на криминално проявено лице, изтърпяващо присъда в затворническото общежитие в Казичене. Където често е засичан обвиняемият. Автомобилът, който е шофиран от Пол Боевски, и едно от жилищата, в което е открита дрогата и е обитавано от обвиняемия, са собственост на същото лице", разкриват апелативните столични магистрати. Те подчертаха, че Пол Боевски няма обвинение за участие в престъпна група въпреки подозренията за това, тъй като разследването е на изключително ранен етап.

Източник от полицията потвърди, че въпросното криминално лице, с което Боевски-младши е в близки отношения, е известният крими тип Константин Йорданов, добил популярност с прякора Коце Ламята и като бивше гадже на фолкпевеца Азис.

По време на заседанието пред Апелативен съд – София, стана ясно, че Пол Боевски не отрича обвиненията срещу него. Чрез адвоката си той изрази желание да признае вина веднага щом разследването срещу него приключи и да сключи споразумение с прокуратурата за по-лека присъда.

Реклама

"Клиентът ми съдейства на разследващите. Освен това сам е посочил в единия от обискираните апартаменти къде точно е скрит наркотикът. Грижи се за 6-годишно дете, което разчита за него", разкри адвокатът на Боевски и поиска от съда да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение като "домашен арест".

В апелативния съд в четвъртък бе представена и характеристика на Пол Боевски, писана от баба му Стилияна Боевска. В написаното жената не отрича, че внукът й е с буен характер, но го представя като човек, изключително отговорен към своите близки и приятели, става ясно от документа.

Така адвокатът на Пол Боевски обясни негови криминални прояви отпреди 10 години. Те бяха изтъкнати от магистратите на Софийски градски съд и с тях мотивираха решението си да оставят младежа зад решетките.

На два пъти Пол се сблъсква с полицията в своята тийнейджърска възраст. Един път той е хванат зад волана без шофьорска книжка, след като баба му се разболява тежко и момчето решава само да я откара до болницата. Едва 15-годишен, той се самопростреля с газов пистолет в двора на училището си. Инцидентът прекрати скоростно политическата кариера на Гълъбин Боевски. Той бе принуден да подаде оставка като общински съветник.

Сестра му го подкрепя

По време на мярката за неотклонение Пол се появи усмихнат до ушите, дори се пошегува с журналистите, че този път се е постарал да изглежда добре.

За разлика от първата си поява пред Темида миналата седмица този път той не криеше и лицето си. В залата на Софийския апелативен съд, за да подкрепи брат си, бе дошла единствено Сара Боевска.

Реклама
Реклама
Реклама