Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7397462 www.bgdnes.bg

"Салах е терорист!", пеят фенове на "Челси"

"Салах е терорист!", запяха фенове на "Челси" за звездата на "Ливърпул" и предизвикаха огромен скандал преди дербито между двата тима в неделя. Грозната проява се случва при гостуването на "сините" от Лондон на "Славия" (Прага) в Лига Европа, спечелено с 1:0. Шестима фенове запяват грозния рефрен в кръчма в чешката столица, а клипчето се появява в интернет. От "Челси" реагират веднага и разпознават трима от запалянковците. Те са хванати на входа на стадиона и не са допуснати на мача. От лондонския клуб бързо се разграничиха от действието на феновете и нарекоха "срамна" постъпката им. От "Стамфорд Бридж" обявиха, че ще отнемат сезонните билети на феновете и работят по разпознаването и на другите участници в скандалния клип.

"Подобни лица пречат на болшинството от феновете на "Челси", които не толерират такова отношение", се казва в изявлението от клуба от Западен Лондон. "Тези хора не могат да се идентифицират с нашия клуб - каза и нападателят на "Челси" Оливие Жиру. - Всички сме зад Мо Салах."

От "Ливърпул" излязоха с официално съобщение след скандала и нарекоха действията на феновете на "Челси" като "опасни и обезпокоителни". "Червените" определиха видеото като "мерзостно и дискриминационно, пример за неподправен фанатизъм". Самият Салах е бивш играч на "Челси", но не успява да се наложи в Лондон и преминава в "Рома", преди да се завърне триумфално в Англия като играч на "Ливърпул". В неделя от 18,30 ч "червените" приемат "Челси" на "Анфийлд" в мач от Висшата лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама