Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7399082 www.bgdnes.bg

Димитър Пенев влиза в бизнеса с пъдпъдъци

Пилещарник е направил до родното Мировяне великият треньор

Славният Димитър Пенев влиза в бизнеса с пъдпъдъци и е направил пилещарник край родната си къща в Мировяне, научи "България Днес" от жители на шопското село.

Имотът не е никак малък, но след като родителите и братът на Пената си отидоха от този свят, вече няма кой да се грижи за него. Племенникът на легендарния треньор Любо Пенев не се е вясвал в Мировяне от години, камо ли да се захване с нещо, твърдят местни жители.

Реклама

Самият Димитър Пенев си живее в София, а е наел хора, които да се грижат за птиците. Пернатите живеят в специални клетки при контролирана температура и влажност на въздуха, хранят се в определени часове, защото в противен случай спират да снасят.

Преди години Пената отглеждаше зайци, но бизнесът не потръгна и си остави колкото да има за собствена консумация.

Почетният президент на ЦСКА е родом от Мировяне и не е забравил корените си. Често отскача до къщата си там, вижда се със старите приятели, признават те.

Тъй като столичният квартал "Надежда", където е базата на "Локомотив", е близо до Мировяне, Пената тренира там и започва кариерата си именно при "жепейците" (1962-1964). По-късно преминава в ЦСКА, където играе до 1977 г. Като състезател и треньор общо има 14 титли на България, 8 купи и куп други отличия. През 1994 г. му излиза прякорът Стратега, когато воденият от него национален отбор по футбол жъне паметни успехи на световното първенство в САЩ.

Рецепта на Пената

Пъдпъдък в патладжан

Взима се патладжан и се изчиства, но се реже само капачето и вътрешността се изгребва. Пъдпъдъкът се пъха в патладжана, като се добавят малко олио и за подправки чушка, домат, дафинов лист. Печеш, пиеш ракия и ядеш.

Реклама
Реклама
Реклама