Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7399116 www.bgdnes.bg

Радко от "Гласът на България"става чалгаджия

Става конкуренция на Фики и Галин

Пайнера придърпва младия талант към фолкармията си 

Тотален обрат в кариерата на победител от "Гласът на България"!

Радко, който блестеше на сцената на риалити шоуто с рокаджийски песни, става чалгаджия. Пълната му трансформация е факт, след като младежът се явява на кастинг на "Пайнер". Музикалната компания обявява, че търси новите Преслава и Милко Калайджиев, което провокира стотици момичета и момчета да си опитат късмета. Вероятно Радко забравя амбициите си за поп кариера и се впуска в дебрите на кръшния жанр. Това едва ли ще зарадва ментора му в шоуто - китариста Иван Левчев, под чиято опека младежът стигна до победата.

В първия кръг на препитването Радко изпраща записи на три свободно избрани стилово песни. Журито, съставено от фолккомпозитори и продуценти, го харесва и го кани на прослушване на живо в култово чалга заведение в Харманли. Така преди дни Радко се оказва в кръчмата, където го харесват и го канят на последния етап на кастинга - пеене в звукозаписно студио.

Реклама

"България Днес" научи, че музикалният великан Митко Пайнера лично е харесал победителя в "Гласът на България" през 2017 г. и го иска към многобройния си списък с чалга изпълнители. Ако се справи успешно в последния кръг, Радко ще подпише договор с фирмата и ще започне да ходи по участия по подобие на останалите представители на чалга бранша.

С привличането на момчето вече Фики и Галин ще имат конкуренция, коментират запалени чалга любители. В момента двамата са на върха, тъй като Константин напусна "Пайнер", а Борис Дали и Илиян Тупалката са далеч от славните си години.

Не е тайна, че лично Митко Пайнера съветва подопечните си как да се променят, за да се харесат на публиката. Така той посъветва Фики и Галин да тренират здраво и да показват мускули. Вероятно и Радко го чака същата съдбата - да се поти във фитнес залата, за да се превърне от скромно момче с очила в истински мачо изкусител за фенките.

Връзката на Радко с фолка не датира от скоро - преди време той беше забъркан в любовна авантюра със Симона Загорова, дъщеря на фолкаджийката Глория.

Двамата така и не оповестиха дали имат връзка официално, но трудно прикриваха искрите помежду си. Влюбените не спираха да заливат социалните мрежи с техни общи снимки, а щастието им бе изписано на лицата. Симона и Радко се запознават точно в певческия формат "Гласът на България". Приятелството и подкрепата между двамата младежи са повече от видни и силни.

След края на риалитито те продължават да поддържат контакт, като все по-често могат да бъдат видени заедно. Според запознати в началото гласовитите младежи наистина са били само приятели. Химията между тях настъпва постепенно. Скоро след края на състезанието за певци Симона изненадващо прекъсна взаимоотношенията си с дългогодишния си приятел и остана сама. Радко също никога не разкрива дали има момиче до себе си.

Реклама

"България Днес" се свърза с победителя от формата Радко, за да разбере и от него има ли нещо повече от приятелство между него и Симона. "Амии... не знам", лаконично отговори Радко пред вестника. Той уклончиво избягваше всякакви подробности около отношенията си с дъщерята на певицата, но не отрече връзката им.

Общо 39 кандидати се явиха в заведението в Харманли, за да се борят за чалга кариера. Сред предпочитаните песни се открояваха заглавия от репертоара на Анелия, Деси Слава, Преслава, Галена, Ивана, Нелина, Емилия, Джена, Фики и Борис Дали. Изпитанието за кандидатите бе наистина много сериозно, защото те трябваше да пеят върху оригиналното звучене на фолкпесните, които са избрали за представянето си.

Реклама
Реклама
Реклама