Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7401355 www.bgdnes.bg

Галин е мутра, а Тита - селска кифла

Големите роли на аматьорите

Родни манекенки също щурмуват киното у нас

Често актьорите имат музикални заложби и извисяват глас на сцена. По-рядко се случва музиканти да влязат в обувките на актьорите и да засияят от големия екран. Някои от родните ни знаменитости опровергават този факт с пълна сила.

Един от последните примери е този на фолкпевеца Галин, който влиза в ролята на мутра. Мускулестият изпълнител на "Как си кажи" е поканен от режисьора Матей Генчев в новия български филм "Бягай". Прожекцията предстои да излезе през април тази година и проследява историята на група тийнейджъри, които откриват мистериозна тайна в стар джобен часовник, водеща след себе си опасни и вълнуващи приключения. Освен че влиза в една от главните роли, фараонът на фолка ще си партнира със своята млада колежка - Десита, която също ще дебютира в киното.

Реклама

Тийнсензацията Гери-Никол също блесна на големия екран. Яката дупара влезе в ролята на похитена ученичка в романтичната комедия на Димитър Гочев "Революция Х", която излезе миналата година. В лентата певицата се показа в тотално друга светлина, отколкото сме свикнали да я виждаме на музикалната сцена. Нахаканото момиче го няма, а на негово място е скромна ученичка, която първоначално е мразена от всичките си съученици.

Нейната колежка Тита, чието истинско име е Христина Христова, превзе главната роля на цял сериал. Онлайн продукцията "Следвай ме" показа Антилопата като провинциално момиче, дошло в столицата да търси реализация. Любовни драми, подмолни игри и истинско приятелство забавляваха зрителите цели четири сезона. В уебсериала се включи и рапърката Диона, която първоначално беше съквартирантка на Тита.

Певци от по-старата школа загърбиха музиката и се потопиха в света на филмите с няколко впечатляващи роли. Най-подходящият пример е този на Орлин Павлов. Една от първите му роли е в сериала "Домашен арест", където изигра унгареца Ищван Чурка. През 2014 г. неговата звезда в киното изгрява окончателно с главната му роля във филма на Ники Илиев "Живи легенди", където играе преуспяващ банкер, който губи паметта си. По-късно го гледахме и в сериала "Скъпи наследници", където отново изигра ключовата роля на Борис Йотов.

Антоанета Добрева, позната като Нети, вече може да бъда забелязана повече на театралната сцена, отколкото на музикалната. Дуетната половинка на Дони има над шест филма зад гърба си, сред които "Четиримата от вход "Б", без да се брои кучето" и "Емигранти".

Не само певците имат интерес към киното. Родните манекенки също точат лиги по този бранш. Последният пример е на модела Глория Петкова, която гледахме в минисериала "Денят на бащата".

Истерична майка Милена, която ревнува съпруга си Кико, много подхожда на дългокраката манекенка, категорични са зрители. Другата красавица с ново амплоа е моделът Диляна Попова. Участва в българския сериал "Стъклен дом", а по-късно влиза в ролята на секси учителка в "Революция Z". Тази година предстои да гледаме Диляна в новия български филм "Завръщане", както и в третия сезон на уебсериала "Килерът".

Адреналинка влиза във филм на "Дисни"

Адреналинката Яна ще участва в хитовия филм на "Дисни" "Дъмбо".

Бившата танцьорка от "Господари на ефира" получава покана да се включи в снимките покрай миналото си на гимнастичка. Тя влиза в ролята на циркова актриса, като работи с част от екипа на "Игра на тронове". Певецът Рафи пък озвучи мечето Падингтън от едноименния филм, чиято премиера беше преди няколко години.

Реклама
Реклама
Реклама