Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7402110 www.bgdnes.bg

Фермери търсят заеми, за да подсигурят бизнеса си advertorial icon

„Агрион Финанс“ отпуска кредити и лизинг по облекчена процедура

В началото на новия стопански сезон малки фермери и големи земеделски стопани започват подготовка за подсигуряване на бизнеса си. Голяма част от тях не получават субсидии, нямат дълга кредитна история или достъпът им до банково кредитиране е силно ограничен, тъй като процедурите са тромави, а документацията, която се изисква от финансовите институции, е изключително тежка.

Все повече земеделски производители търсят алтернативни източници осигуряване на изгодно кредитиране, с което да финансират дейността си. Те разчитат изцяло на компании като „Агрион Финанс“, които да им помогнат да развиват модерно и ефективно земеделие.

Специални продукти

„Агрион Финанс” е сред най-активните на пазара на земеделски кредити. Дружеството разработи специализирани финансови продукти, които изцяло отговарят на нуждите на агробизнеса. „Агрион Финанс“ предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя.

Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Компанията не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. Няма таван за финансирането. Прилага се индивидуален лимит за всеки кредитоискател в зависимост от специфичните му нужди. Дружеството е предвидило опция и за гратисен период на плащанията, а погасителните планове са съобразени с възможностите на фермерите.

Съкратени срокове

Процедурата за отпускане на кредити от „Агрион Финанс“ е максимално облекчена, а сроковете са значително съкратени, категорични са от компанията. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което компанията иска в залог, е земеделска земя или друго недвижимо имущество. На парцелите се прави безплатна оценка за пазарната стойност, като финансирането може да достигне до 100% от оценката. Не се изисква такса за разглеждане на документи и такса за ангажимент.

За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница. Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.

Експертите на „Агрион“ съдействат и за набавяне на документите, необходими за отпускане на кредита. Ако се налагат правни консултации, „Агрион” предлага безплатни - за дружеството работят едни от най-добрите юристи, с огромен опит в сделките със земеделска земя.

Прозрачни условия

„Агрион” дава възможност клиентите да разполагат с пари винаги когато им потрябват. На желаещите може да се отпусне кредитна линия, при която се плащат лихви само на реалната използвана сума. На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. Предвидена е възможност за финансиране и на разходите по прехвърляне на имота.

„Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти”, казват от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

До 100% финансиране при лизинг

За всички, които искат да купят земя, без да плащат накуп за нея, „Агрион“ предлага до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя.

Оценката за избраната земя безплатна и се извършва от експертите на „Агрион“ за лизингополучателя Предвидена е и възможност договорът да влезне в сила без първоначално самоучастие. Срокът на погасяване е максимум 10 години, като гратисният период по главницата е до 12 месеца.

Обезпечението, което „Агрион“ изисква, е закупената земеделска земя. Клиентите на компанията не плащат такса за ангажимент и за разглеждане на документи.

Реклама
Реклама
Реклама