Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7404239 www.bgdnes.bg

Георги Христов скача срещу "Капките": Песента ми има авторски права, забравят ли?

Певецът не гледал шоуто, за да коментира Стефан Илчев

"Песента ми "Нямам нужда от много приятели" си има авторски права. Текстът е на Рашко Стойков, а музиката моя, аранжиментът на Борис Чакъров. Нима се забравя това."

Така големият изпълнител Георги Христов се обърна към шоуто "Като две капки вода", в което преди седмица прозвуча хитът на изпълнителя, изпят от Стефан Илчев. Естрадната ни легенда явно се е подразнил от факта, че правата на песента не са платени, както според него е редно.

Реклама

"Не искам да влизам в излишни коментари", не пожела да продължи темата Георги Христов, който съвсем скоро има концерт и гениалното парче "Нямам нужда от много приятели" ще е гвоздеят в него.

Певецът е категоричен и че не иска да коментира колеги и по отношение на имитацията на Стефан Илчев. "Не гледам българска телевизия, но адмирирам всеки талантлив млад човек", бе лаконичен големият Георги Христов.

"Той е много труден и характерен образ. Изключителен. Надявам се поне за малко да съм се докоснал до това, което той успява да предаде на публиката. Но все пак да не забравяме, че аз съм в това шоу, за да се забавлявам", сподели веднага след изпълнението си Стефан, който спечели седмия лайв в шоуто със звездното си преобразувание благодарение на зрителския вот.

Съвсем скоро и Митко Щерев забрани негови песни да бъдат изпълнявани в шоуто "Като две капки вода". Композиторът смята, че няма точно и ясно уредени права между тв продукциите и композиторите, както и текстописците за използването на авторска музика.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама