Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7411305 www.bgdnes.bg

Родни мафиоти искат папата да им целува краката

Франциск няма да влиза в затвора по време на посещението си у нас

Папа Франциск да измие и целуне краката и на 12 български мафиоти.

Това желание идва от родни бандити с богато криминално досие. Криминалните типове недоволстват от новината, че главата на Римокатолическата църква няма да влезе в наш затвор при посещението си от 5 до 7 май и съответно няма да извърши ритуала. Папата има навика, когато посещава други държави, да ходи в местен затвор, където да мие и целува краката на бандитите.

"Когато влизам в затвора, винаги се питам: "Защо те, а не аз? Можех аз да бъда на тяхното място. Може би Господ ми е дал благодатта да опрости моите пропуски и грехове или не ги е видял, не знам" - обяснява действията си папа Франциск.

Реклама

Само преди седмица той призова лидерите на Южен Судан за мир. По време на аудиенция с президента на страната и лидера на опозицията папата ритуално целуна краката им и ги помоли да не допускат нова гражданска война. Така освен родни мафиоти мнозина наблюдатели се запитват ще изненада ли с подобна целувка и при визитата си в България.

"Папа Франциск няма да посети затвор. Това е финалната програма. Не мога да кажа защо. Нашето пожелание и надежда е посещението му да се превърне в празник на вярата, надеждата и любовта за всеки българин. Папа Франциск иска да бъде посланик на мира, да засвидетелства уважението си към нашата родина, да се помоли за мир и благоденствие на България и да даде своя благослов на всеки българин, който го желае", обясни пред вестника Димитър Димитров от католическата църква "Пресвето сърце Исусово" в град Раковски, който бе ангажиран с разговорите с Ватикана за визитата на папата.

"С разочарование разбрахме от официалната програма на посещението му, че няма да се срещне с български затворници. Няма и да им мие и целува нозете", покрусени са родни бандити, които тръпнат в затвора в очакване на визитата на папата.

ПЪЛНА ПРОГРАМА НА ПОСЕЩЕНИЕТО 

Обръща се от София към целия свят 

Папа Франциск ще пристигне на българска земя в 10 ч. на 5 май, придружен от държавния секретар на Светия престол и от най-висшите представители на Ватикана, заедно с официална ватиканска делегация.

След посрещането на правителствения ВИП от премира Бойко Борисов светият отец ще се отправи към президентството, където ще бъде приветстван с официална церемония с военни почести от държавния глава Румен Радев в присъствието на представители на властите и дипломатическия корпус.

След това папата ще се срещне с Радев, а в 12 ч. е разговорът с патриарх Неофит и членовете на Светия синод. Светият отец ще посети и патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", където ще се помоли пред иконостаса на светите братя Кирил и Методий.

Реклама

Както вече стана ясно, от синода официално обявиха, че могат да приемат Франциск в синодалната палата, но не и да изнасят общо богослужение.

В 13 ч. Франциск ще произнесе от София своята традиционна молитва "Царица небесна" с послание към целия свят, която ще бъде проследена от милиони телевизионни зрители.

Най-значимото и най-масовото събитие с участието на папа Франциск ще бъде неделната литургия, която ще се проведе на площад "Александър Батенберг" от 16,45 часа с участието на над 7000 души.

Реклама
Реклама
Реклама