Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7414091 www.bgdnes.bg

Рецидивистът Велито със селфи от затвора

15-а присъда излежава бандитът

Измамникът се пъчи с бицепси и татуировки от килията

Със селфита от затвора са перчи изпеченият бургаски рецидивист Велко Маринчев-Велито. На кадрите от пандиза измамникът се перчи с напомпани мускули и впечатляващи татуировки. Снимките по никакъв начин не показват затворник, който е с 92 процента инвалидност и страда от едни куп заболявания. Селфитата са публикувани на личния профил на пандизчията във фейсбук, което показва, че в някакъв момент от престоя си зад решетките той е имал достъп до интернет и телефон, което е забранено на осъдените.

Опасният рецидивист Велко Маринчев-Велито получил поредната си присъда преди броени дни. Районният съд в Бургас му дал присъда от пет години затвор заради измама на бургазлия за малко над 8000 лв., съобщава сайтът "Флагман".

Реклама

Схемата, по която измъкнал парите, била типична за изпечения мошеник. Той пресрещнал жертвата си - възрастен експолицай, край бившия интернат "Ал. Георгиев-Коджакафалията". Вилито заговорил човека, казал му, че двамата се познават отпреди време, когато били колеги в Първо РУ. Маринчев се представил за социален работник и попитал жертвата си колко пари може да събере, като обещал, че ще ги удвои за кратко време чрез европейски фондове. Обиграният измамник набързо убедил събеседника си и двамата тръгнали към банков клон, където бившият полицай да изтегли спестяванията.

След като стигнали до банката, обаче били забелязани от трима полицаи, които веднага разпознали рецидивиста. Те изчакали да видят какво ще се случи и успели да проследят цялата схема, след което да я осуетят. Униформените видели как Вилито се разделя с бургазлията, който влязъл в банката. През това време Маринчев се срещнал със свой авер, също стар познайник на полицията. След това рецидивистът се отправил зад блока, където трябвало да изчака жертвата си.

Бившият полицай успял да изтегли на два пъти общо 8650 лв. от сметката си. После тръгнал с пачките към мястото, където го чакал Вилито. Там изненадващо се появили трима полицаи от Трето РУ в града. Бургазлията обяснил всичко на ченгетата и те щракнали белезниците на Вилито.

Провалената схема на измамника се разиграва в началото на 2014 г., но завършва с осъдителна присъда едва сега. Маринчев категорично не се признава за виновен, въпреки че вече има редица присъди за идентични измами. Той може да обжалва решението на районния съд в 15-дневен срок. Още същата, 2014 г., той получава 5 години затвор, след като задигна 5700 лв. от старец в условията на опасен рецидив. По това време той е осъждан 13 пъти.

Парадоксът е, че Велко прави престъпленията, докато трябва да е зад решетките. Той постоянно е пускан на свобода, за да се лекува заради множество заболявания, които има, съобщава "Флагаман". Според сайта Вилито дори съди държавата заради лошите условия зад решетките, които не му позволяват да се лекува. Почти всеки път, когато е пуснат на свобода обаче, мошеникът оплита нова жертва в мрежите си.

Реклама
Реклама
Реклама