Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7415083 www.bgdnes.bg

От три държави следят Костов

Отбори от три държави следят голмайстора на "Левски" и Първа лига Станислав Костов, научи "България Днес". Свои емисари за нападателя в последните срещи на "сините" са пращали тимове от Турция, Полша и Холандия.

Те бяха на трибуните и по време на дербито с ЦСКА-София в събота. Костов игра силно в мача, като бе близо до гола през второто полувреме. Тогава след самостоятелен пробив той стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на "червените".

Реклама

Най-настоятелни в интереса си към Костов отново са от южната ни съседка. С най-големи мераци в момента е "Гьозтепе". Този тим е предпоследен в класирането на Суперлигата в момента, но все още има шансове да се спаси от изпадане. Отборът е на 2 точки от 15-ото място, което е първо над чертата. Ако успеят да се спасят, "Гьозтепе" ще отправят оферта за нападателя на "Левски". В противен случай няма да могат да си го позволят.

Самият футболист няма желание да играе в Турция. През зимата той отклони предложения от "Ерзурумспор" и "Акхисар". Договорът на Костов със "сините" е до лятото на 2020 година. Той не веднъж сподели, че би останал до неговия край на "Герена".

На друго мнение са от мениджърската агенция на фамилията Бекали, които ще движат трансферите в "Левски" от лятото.

"Много ми е жал, че той е на 28 години - заяви Джовани Бекали наскоро. - Ако беше на 22 – 23 години, много отбори щяха да го искат. Може да говорим с агента на Костов, за да се помисли дали да не бъде продаден в Турция, защото сега могат да му се вземат повече пари. Той за първи път прави такъв сезон, а предните години не е вкарвал толкова много голове. Това е неговата година. Това е неговият шанс, а и шанс за отбора да спечели пари."

Цената на Костов е скочила с 200 000 евро от началото на сезона. През лятото той бе оценяван на 400 000, а сега на 600 000. Ако успее да стане голмайстор на първенството, сумата със сигурност ще се покачи още, коментират в мениджърските среди.

Реклама
Реклама
Реклама