Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7415521 www.bgdnes.bg

Убиецът на Вики като манекен в съда

Северин наконтен и с нова прическа

Извинявам се на госпожа Виктория, че я убих! 450 бона кръвнина искат близките на журналистката

"Много съжалявам за постъпката си! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и аз съм израснал без баща! Това е", измънка Северин Красимиров пред Русенския окръжен съд по време на първото заседание на делото за жестоката смърт на журналистката Виктория Маринова.

Реклама

Телевизионната водеща бе нападната, изнасилена и убита на 6 октомври 2018 г., докато тича на крайбрежната алея в Русе. За смъртта й бе арестуван 21-годишният ром Северин Красимиров. След престъплението той успя да избяга зад граница, но бе задържан 4 дни по-късно в дома на майка си в Германия.

Северин е обвинен в убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Максималното наказание, което предвижда законът, е доживотен затвор без право на замяна. Заради самопризнанията и желанието на подсъдимия за съкратено съдебно следствие, което бе одобрено от магистратите, той значително намали присъдата си.

Северин Красимиров се появи пред магистратите наконтен с маркови дрехи и нова прическа. Той обясни, че е на 21 години, роден е в Русе, неженен и без образование, определя се като турчин, с българско гражданство. На моменти той сякаш се изключваше от ставащото наоколо, не чуваше въпросите на съдията и се налагаше защитникът да му ги повтаря.

В съдебната зала се появи и майката на Северин Надежда. Жената пристигнала специално за делото от Германия. Тя сътвори истински цирк в коридора на съда. При вида на сина си започна да се тръшка и влачи по земята с викове и писъци:

"Селяйдин, какво стана", крещеше обезумяла Надежда, докато охраната я извеждаше от съда.

"Много сме разстроени, Северин беше много хубав момче, не сме очаквали такова нещо", пророни на свой ред бабата на подсъдимия Славка Койчева.

Реклама

По време на делото за жестокото убийство в залата дойде бащата на Виктория Георги Маринов. Пред съда показания даде и свекърът й Румен Максимов.

"Едва ли може Северин да получи най-справедливата присъда, която е според мен – доживотна. Детето на Виктория – София, се държи мъжки. Научи всичко по един или друг начин. Споделят й го децата от класа. Ако не през ден, поне веднъж в седмицата изпращаме балони с послания "Мамо, обичам те", разкри дядото на малката София - Румен Максимов. Пред магистратите той разкри, че момиченцето продължава да търси майка си. Дори след като й обяснили, че "мама е вече една звездичка", детето продължавало да й изпраща послания колко много й липсва, разкрива Максимов.

След смъртта на майка си София станала недоверчива към непознати хора, имала изблици на агресия, наложило се да я заведат на психолог. Самата Виктория била изключително любяща майка, която много държи на детето си. Двете имали прекрасни отношения, София била като залепена за нея, затова сега толкова й липсва.

"Само не ми казвайте, че мама вече я няма", проплакала малката при ужасната вест, разкрива дядо й Румен Максимов.

Близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й Северин Красимиров. В съда бяха внесени три граждански иска - от майката Галя Димитрова, бащата Георги Маринов и малката София, дъщеря на убитата Виктория Маринова.

Реклама
Реклама
Реклама