Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7416291 www.bgdnes.bg

Боевски се изпари

Щангистът и жена му отсвириха делото за бардака

Обявяват за издирване олимпийския шампион

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски се изпари! Той отново не дойде на делото за бардака в столичния хотел "Шератон", видя "България Днес". Боевски и съпругата му Красимира бяха призовани като свидетели, но не се появиха в спецсъда на ул. "Черковна".

Това е поредното неявяване на щангиста, заради което се очаква съдебните власти да го обявят за издирване, разкриха запознати. Вчерашното заседание по процеса се проточи и решението на магистратите не стана ясно до приключването на броя.

Реклама

На последното заседание през февруари стана ясно, че Гълъбин Боевски е духнал от България. Той напуснал страната на 28 януари през ГКПП Летище София и не се яви да свидетелства, въпреки че беше призован. За последните 6 години Боевски е излизал десетки пъти от България, най-често през летището или през границите ни със Сърбия и Гърция, става ясно от справка на МВР.

Магистратите цитираха документи, според които призовкари го дебнели от декември на адреса му в столичния жк "Красно село". Така без да получи призовка, той спокойно е отлетял от родината. На разследващите сега им остава само да се тюхкат, че не са издирили Боевски. "Ако някой ден го намерят и дойде тук, ще е събитие", коментираха пред вестника адвокати. Юристи и прокурори дори обърнаха на шега изчезването на щангиста и се размечтаха, че нямат против да бъдат командировани в някоя топла страна, за да го търсят.

Процесът за бардака "Скандал" в столичния хотел "Шератон" се точи на втора инстанция. На подсъдимата скамейка са бизнесменът Валери Попов, бивш съдружник на щангиста, Цветан Тиманов, Георги Андреев, Стефан Марев и Гергана Лазарова. Петимата, подсъдими като организирана престъпна банда за сводничество, бяха оправдани от спецсъда.

В началото на декември при старта на делото в апелативния спецсъд прокуратурата изненадващо поиска разпита на Боевски. От държавното обвинение така и не обясниха защо щангистът не е дал показания на първа инстанция като собственик и управител на "Скандал ВИП" – фирмата, съдържател на вертепа.

От защитата възроптаха, че Боевски не е сред подсъдимите. Пред магистратите Валери Попов и половинката му Ива Иванова признаха, че са били семейни приятели с Боевски. Разказаха как са помагали на жена му Красимира, когато Гълъбин е задържан в бразилски затвор заради 9 кила кокаин, открити в куфара му.

Ива Иванова проговори пред съда, макар че като близка на главния подсъдим можеше да откаже. Тя разказа за дейността на бара през 2012-2013 г., когато според разследващите е въртяна схемата с проститутките, защото е била фиктивен управител на фирмата.

Реклама

Дружеството реално държал мъжът й Валери, който наел бар "ВИП Скандал" в столичния хотел. "Барът представляваше кабаре с танцьорки, правеха се различни събития, идваха певици, известни актьори. Танцьорките се набираха чрез обяви. Посещавала съм заведението като клиент, помагала съм за закупуването на униформи за персонала, чаши, чинии", призна управителката.

По думите й танцьорките са били назначавани на трудов договор, но са получавали и допълнително заплащане покрай менюто "лейди дринкс". В него били описани алкохолни напитки, които може да бъдат поръчани, като цените им били завишени заради включена сума и за компания от заведението.

Иванова е категорична, че клиенти не са се усамотявали в специални стаи, както и че танцуващите момичета не са правили секс с посетителите. Управителката бе разпитвана и за помещение с джакузи, което според обвинението също е използвано за усамотяване на клиенти с жрици. "Джакузито го заварихме при наемане на помещението. Тази стая служеше за склад и не е ползвана. На останалата част от заведението направихме освежаващ ремонт", спомни си свидетелката. Тя разказа за отделна стая, превърната в пура бар, където клиентите са ходели да пушат. Там имало диван, но новите наематели го разкарали и сложили маси и столове.

Според обвинението платените ласки се предлагали в категории питейна компания, частни танци на място със завеси, компания в джакузи и компания в хотелска стая. Тарифата била 200 евро, която варирала според продължителността на сеанса.

Да дадат показания вчера се изсипаха десетина момичета, които са работили в скандалния бар. В коридорите на съда те коментираха, че не познават сочените като участници в схемата. Едва ли ще си признаят, че са правили секс за пари, с което ще гарантират на подсъдимите втората им оправдателна присъда, коментираха запознати с делото.

И синът Пол клиент на прокуратурата

Синът на Гълъбин Боевски – Пол, също стана клиент на прокуратурата. Преди седмици той бе хванат с дрога и тикнат в ареста. В колата му и жилища в столичните квартали "Люлин" и "Младост" ченгетата откриват над 46 грама наркотици - 17 г амфетамини, 27 г кокаин и 2 г марихуана. Дрогата е скрита в специални тайници - батерии на фенерче. Според разследващите Пол Боевски е заместник на опандизения Константин Йорданов - Коце Ламята в наркобизнеса. Схемата е разкрита след посещения на Пол при Ламята в затворническото общежитие в Казичене. Защитата намекна, че наследникът на щангиста ще иска да се признае за виновен и да сключи споразумение.

Реклама
Реклама
Реклама