Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7416841 www.bgdnes.bg

Неймар окраде бижуто на Сираков

Бразилецът изкопира модата на Наско

Острието на "Пари Сен Жермен" се окичи със същата обица с кръстче като българина в САЩ '94

Бразилската футболна звезда Неймар имитира родната легенда Наско Сираков. Нападателят на "Пари Сен Жермен" окраде визията на героя от САЩ '94.

Реклама

Неймар се украси със със същата обица с кръстче, каквато Наско Сираков носеше по време на великото американско лято. Един от най-скъпите футболисти в света в момента отдавна е считан за модна икона. Той винаги залага на нестандартни и екстравагантни прически, аксесоари и дрехи. За обиците с кръстче обаче модата е започната от Наско още преди 25 години.

Освен всичко модният аксесоар на ухото на Сираков е и неговият най-голям талисман. Игралият на две световни първенства за България таран е силно суеверен и рядко сваля обицата си, дори когато е на терена в онези години. По-късно те официално бяха забранени или футболистите трябваше да ги увиват в специална лепенка, за да не застрашават здравето на съперника при единоборства.

Обицата с кръстче на Наско Сираков стана особено популярна след паметната победа над Аржентина на световното през 1994 година. Тогава нападателят прониза южноамериканците с глава в последната минута. В суматохата след попадението Наско губи скъпоценното си бижу на терена и изпада в ужас. Той е убеден, че без него няма да има късмет в следващите мачове. Дълго време се говореше, че лично жена му Илияна Раева отпътува от София, за да му занесе нова. Истината разкрива самата тя години по-късно:

"Просто се случи съвпадение, че аз заминах точно тогава, когато той загуби своята обица. От там с Наско купихме нова. Но оставихме историята да се приеме за истина такава, каквато се тиражираше", признава госпожа Сиракова. Новото бижу с кръстче продължава да носи късмет и България стигна до бронзовите медали.

Самият Неймар изобщо не пести пари за модни изкушения. Той има няколко различни чифта обици, като за разлика от Наско си слага по една и на двете уши. Интересното е, че в бижутата на бразилеца има и диаманти, което ги прави изключително скъпи. Засега те носят късмет на Неймар, но само на клубно ниво, където взе шампионската лига с "Барселона“, стана неколкократен шампион в Испания и с ПСЖ във Франция. С националния отбор на Бразилия до момента Неймар още не може да спечели световна титла.

Реклама
Реклама
Реклама