Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7418235 www.bgdnes.bg

Жената на Любо Пенев пуши на стадиона

Голямата любов на Васил Илиев в нарушение

Глоба от 300 лв. грози красавицата

Половинката на Любослав Пенев - Кристина, загърби закона и запуши цигари на стадион "Васил Левски". Това се случи по време на вечното дерби между ЦСКА и "Левски".

Голямата любов на основателя на ВИС-2 Васил Илиев се беше настанила във ВИП ложата. Нервното равенство на терена се отрази и на блондинката. Тя подръпваше от фаса, а за по-голям кеф сърбаше и кафенце.

Реклама

Според закон от лятото на 2012 г. тютюнопушенето е абсолютно забранено на стадиони и детски площадки. Глобата при първо нарушение е от 300 до 500 лв. При второ скача в рамките на 500 до 1000 лв.

Контрол върху изпълнението на закона трябва да прилага Министерството на здравеопазването.

Забраната беше инициирана с горещата подкрепа на премиера Бойко Борисов. Любопитното е, че министър-председателят е бивш партньор на Любослав Пенев в тениса на корт. Двамата са печелили не една и две купи.

Кристина за втори път привлича вниманието покрай Любо Пенев. Преди пет години тя беше снимана да кара служебен джип "Рейндж Роувър" на Българския футболен съюз дни след като нейният партньор беше освободен като треньор на националния отбор.

Венци Стефанов: Наркотиците са по-страшни

Шефът на "Славия" Венци Стефанов често може да бъде видян с пура на стадиона. "България Днес" потърси боса на "белите", за да сподели гледната точка на пушачите в казуса.

Огнян ГЕОРГИЕВ

- Г-н Стефанов, трябва ли да се пуши на стадионите?

Реклама

- Аз съм един от нарушителите на този закон. Не е за препоръчване да се пуши, но по стадионите по-страшните неща са издевателствата над младите хора. Продават и се вземат наркотици. На стадиона влиза алкохол. Не тютюнопушенето е проблемът за здравето на младите хора, а хулиганските прояви.

- Всичко това се случва пред очите на полицаите. Защо няма противодействие?

- Препоръчително е да има мерки срещу хулиганите. Наскоро видяхте как един фен се качи на тунела. Скачаше и правеше простотии. Озверели фенове нахлуха на стадиона. Тютюнопушенето е далеч от това.

- Защо БФС не предприема по-сериозни мерки?

- Футболният съюз не може да направи нищо срещу хулиганството. Стадионите не са негови. БФС може само да апелира и препоръчва. Няма сили и възможности да промени нещо. Способен е да накаже отбор за издевателства на публика, но не може да вкара хулиганите в затвора.

- Имат ли воля властите да се опълчат на хулиганите?

- В момента полицията стъпва по-здраво и с наркотиците, и с цигарите. Ще дойде ред и на футболните хулигани. На премиера му е дошло до гуша от приказки и обещания. Дано децата и възрастните хора да бъдат по-спокойни по стадионите.

Дебнат ли за нарушители здравните инспектори?!

Здравните инспектори имат правомощия да контролират тютюнопушенето по стадионите, спортните съоръжения и детските градини.

"На откритите стадиони като спортни обекти тютюнопушенето е забранено, в случай че там се организират спортни или културни прояви, през периода на тяхното провеждане - обясниха от Министерството на здравеопазването. - Съгласно чл. 56а, точка 4 от Закона за здравето се забранява тютюнопушенето на спортни обекти по време на спортни и културни прояви." От ведомството не уточниха дали има глобен нарушител на футболен стадион.

"За 2018 г. са проверени 7602 обекта, открити обществени места (в т.ч. и стадиони)", добавиха от Министерството на здравеопазването.

Според информация от пресцентъра глоба не може да бъде налагана по видео или снимков материал. Законът не предвижда и поставяне на предупредителни табели на спортни съоръжения.

Реклама
Реклама
Реклама