Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7418730 www.bgdnes.bg

Пловдивската опера поставя Андрю Лойд Уебър

Вълдобрев е българският Бандерас в мюзикъла "Евита", щерката на Камелия Тодорова е Мадона

Стефан Вълдобрев прие предизвикателството да изиграе ролята на Антонио Бандерас в легендарния бродуейски мюзикъл "Евита" на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, чиято премиера ще бъде на 10 май в операта в града под тепетата. Испанският актьор играе Че в холивудския филм мюзикъл с участието на Мадона в ролята на Евита.

Реклама

В мюзикъла героят му Че се явява основен критик, но и вътрешен глас на Ева Перон и въпреки че мнозина правят асоциации с образа на Че Гевара, то е в исторически план. Първата дама на Аржентина и революционерът не са се познавали. Ролята на Че готви и певецът Виктор Ибрашимов след успешната му изява в премиерата на "Кабаре".

В ролята на Евита ще се въплътят дъщерята на Камелия Тодорова - Райчъл Роу, и гласовитата пловдивчанка Юлия Йоранова. В образа на президента Перон ще видим Георги Султанов и Атанас Сребрев, а останалите централни роли се изпълняват от Марк Фаулър, Момчил Караиванов и Станислава Момекова.

Режисьор е Нина Найденова, която дълго изучава историческите факти около превърналата се в мит за Аржентина съпруга на президента Хуан Перон - Ева Перон. Диригент на мащабното произведение е талантливият американски възпитаник Константин Добройков.

Правата за Пловдив са получени от фирмата на Андрю Лойд Уебър след продължителни преговори за всеки детайл, включително и одобрение на авторския превод на песните на български език от Цветомира Цонева.

Мюзикълът "Евита" се играе над 40 години на „Уест Енд“ в Лондон и „Бродуей“ в САЩ и е преведен на над 14 езика.

Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едва 33 години през 1952 г.

Реклама
Реклама
Реклама