Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7419285 www.bgdnes.bg

Волейнационалът Николай Учиков: Целта е олимпийска квота

Олимпийската квота е целта през това лято, обяви волейболният национал Николай Учиков. Диагоналът е една от звездите на представителния тим. Той влиза в сметките на новия селекционер Силвано Пранди.

"Дано всички момчета да са здрави - пожела Учиков пред "България Днес". - Целта е да се класираме за олимпиадата. Това е най-важното. Ще има нови играчи. Очакват ни пътувания и се надявам на положителни емоции."
Учиков беше с основна заслуга за титлата на "Нефтохимик" в първенството на България. Бургазлии победиха шампионите от редовния сезон "Хебър" с 3:0 във финалните мачове.
"След първия мач в Пазарджик очаквах, че ще приключим серията - отбеляза Учиков. - В редовния сезон се събрахме няколко човека, които не бяхме тренирали. Нямахме игрови ритъм. С времето навлязохме във форма и кондиция. Имаше моменти, в които не се получаваха нещата. С времето всичко ставаше по-лесно. Нашият опит и умения дадоха ефект във финала. Играли сме доста подобни мачове. Знаем как да подхождаме към тях."
Учиков отбеляза и заслугата на Николай Желязков. Специалистът пое тима в средата на сезона.
"Внесе спокойствие - добави Учиков. - Беше силен в нещата, които прави. Действаше професионално. Поднасяше всичко, както трябва."
Учиков още не е наясно къде ще играе през следващия сезон. Той се надява смяната на Валентин Златев в ръководството на "Лукойл" да не се отрази на отбора.
"Нека да видим как ще мине лятото. След това ще разгледам офертите", добави Учиков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама