Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7419317 www.bgdnes.bg

ЦСКА и "Левски" плачат за Безински (Галерия)

Легенди, фенове и треньори на ЦСКА и "Левски" плакаха рамо до рамо за големия Краси Безински. Стотици близки и далечни приятели изпратиха легендата в столичния храм "Света София". Бези почина само на 57 години след като загуби неравната битка с ръка. Бивши съотборници и съперници на славния капитан на ЦСКА си припомниха златните години, когато хора като Безински пълниха стадионите у нас.

Сред най-неутешимите бяха върли левскари като Тити Папазов, Вили Вуцов, Емил Велев-Кокала. Да се сбогува с Краси дойде и бившият президент на "сините" Томас Лафчис. Всички те дълго се прегръщаха с големи "червени" съперници като Димитър Пенев, Паро Никодимов, Пламен Марков, Джони Велинов, Георги Илиев-Майкъла, Лъчо Танев. От по-новата генерация на поклонението присъстваха Милен Радуканов, Станислав Ангелов-Пелето, Владо Манчев, Христо Янев. 

Реклама

"Оставил е много материал в своя живот и особено за спорта - каза Димитър Пенев. - Младите трябва да си спомнят за него и характера му. Един защитник, който ще се помни и като играч, и като човек." 

"Напусна ни един голям човек и приятел - с мъка каза Емил Велев. - На мравката правеше път. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже за него. Семейни приятели сме, играхме заедно в Израел." 

Сред най-тъжните бе Аспарух Никодимов, който привлича Безински в ЦСКА от "Пирин" в началото на 80-те години. "Все едно съм загубил син", пророни Паро. На поклонението да се прости със стария си приятел дойде и Иван Бербатов, който играе рамо до рамо с Безински в Благоевград. Преди това неговият син Димитър Бербатов също отдаде почит на Бези чрез съобщение в социалните мрежи. От Маями своите съболезнования изпрати и Христо Стоичков. 

Лидерите на агитката на ЦСКА начело с Иван Велчев-Кюстендилеца и Росен Петров-Животното също отдадоха почит към голямата "червена" легенда. Край тях бе и емблематичният Джими Гуменката - един от легендарните фенове и талисман на "Левски". За кратко се появи и бившият лидер на Сектор "Г" Димитър Ангелов-Дучето, който се дистанцира от сегашните тартори на агитката. 

 

Безински бе част от славното поколение на ЦСКА от 80-те години и е капитан на отбора на Христо Стоичков, Любослав Пенев и Емил Костадинов. Железният защитник стига до два полуфинала в Европа, печели пет шампионски титли и шест Купи на България. Към края на кариерата си играе в Португалия и Израел, а след това работи като треньор и е част от щаба на националния отбор при Христо Стоичков. Последната му работа бе като асистент на Стамен Белчев в любимия му ЦСКА. 

 

Реклама
Реклама
Реклама