Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7420220 www.bgdnes.bg

Бившият на Златка стана хаджия

ММА боецът Георги Валентинов се изкъпа в река Йордан

ММА боецът Георги Валентинов мина по стъпките на Исус Христос в Светите земи на Йерусалим. Бившето гадже на Русата Златка е изключително набожен. Той беше придружаван от своя духовен гуру - Станислав Недков. Двамата предприеха поклонническо пътуване, което беше планирано отдавна.

Най-емоционалният момент за хаджиите беше къпането в река Йордан. Те отидоха на мястото, където Йоан е покръстил Исус Христос. Посетиха и църквата "Рождество Христово". Тя е издигната от майката на император Константин – Елена, и се намира на мястото, където е роден Исус Христос.

Реклама

"Всеки православен християнин трябва да се докосне до родното място на Исус, до гроба, до река Йордан - разказа пред "България Днес" Георги Валентинов. - Не мога да го опиша с думи. Почувствах се пречистен. Прибрах се с допълнителни сили. Още по-смирен."

Георги Валентинов никога не се разделя със своя кръст. Преди всяка тренировка или мач той с огромно внимание сваля символа и го целува.

Станислав Недков, който е първият българин с победа в най-реномираната ММА верига UFC, разкрива преди години любовта към религията на Валентинов. От този момент ученикът започва стриктно да следва предписанията.

Християнството помага изключително много и в кариерата на 26-годишния старозагорец. Той спечели едва шест от първите си девет мача. По това време той рядко стъпва в църква. Когато започва да следва Божията повеля, всичко се променя. Записва серия от 12 поредни успеха, която го извежда до договор с престижна чуждестранна ММА верига.

За последно Валентинов се би през март. Тогава той отказа още в първия рунд Константин Линик (Укр) на галавечер в София.

"Планираме много силно шоу в Стара Загора през септември - обяви Георги Валентинов. - Очаквам предложение и за чужбина. Засега се готвя в София и не спирам да тренирам."

ММА боецът имаше дълга и бурна връзка с плеймейтката Златка Райкова, която напук на своя прякор е с черна коса вече втора седмица. Те дори бяха сгодени, но всичко се разпадна. Футболистът Благо Георгиев, който не крие своята набожност, замени Валентинов.

Реклама
Реклама
Реклама